Novela zákona čeká na další novelu

Poslanec Pavel Holík na setkání se zástupci regionálních médií.
Poslanec Pavel Holík na setkání se zástupci regionálních médií.

Od 1. dubna letošního roku vstoupila v platnost nová právní úprava, podle které dopadá povinnost podrobit se vstupní lékařské prohlídce osoby ucházející se o zaměstnání i v takovém případě, že se jedná o provedení práce  na dohodu o pracovní činnosti.. Jde o zcela novou administrativní povinnost, která zbytečně zatěžuje jak zaměstnavatele, tak i uchazeče o zaměstnání. 

Dohoda o provedení práce nebo o pracovní činnosti se uzavírá na časově limitovanou dobu, často i velice krátkou, a především na práce, které nevyžadují nezbytné zjišťování zdravotní způsobilosti. Navíc zákon zatím nespecifikuje, kdo bude vstupní prohlídku platit. Každopádně to není v povinnosti zdravotních pojišťoven. Všeobecně platí, že pokud je žadatel o zaměstnání úspěšný, vstupní prohlídku mu dodatečně může uhradit zaměstnavatel, pokud však neuspěje, poplatek jde z jeho kapsy. Takže přestože nevydělal ani korunu, už musí vydat obnos v řádu několika stokorun. 

„Je skutečně absurdní, že pokud občan chce pracovat a najde si třeba i jen krátkodobou brigádu na jeden nebo několik dní, musí absolvovat povinnou vstupní prohlídku u lékaře. Byl jsem jedním z navrhovatelů nové právní úpravy o specifických zdravotních službách, která mimo jiné navrhuje omezit povinnost podrobit se vstupní lékařské prohlídce pouze na případ, kdy vzniká pracovní poměr. Náš návrh, bohužel, nevzala vláda na vědomí, takže zaměstnavatelé i uchazeči o zaměstnání budou v případě, že nedojde k dodatečné úpravě úpravy, nesmyslně zatěžováni,“ okomentoval problém poslanec Parlamentu ČR za Prostějovsko Pavel Holík (ČSSD). „Je ještě jediná šance na změnu, novela byla zatím na dobu jednoho roku odložena, než začne platit. Je tedy čas, aby se využil tento čas na zmírnění dopadů. Je třeba vymezit povinnost vstupních prohlídek jen na určité smysluplné případy,“ doplnil Holík. Novela zákona je sice v platnosti, ale účinnost byla odložena, prováděcí předpis zatím vůbec nespatřil světlo světa. Snad budou během roční „čekací lhůty“ napraveny některé úlety, které by mohly v budoucnu znepříjemňovat život jak občanům, tak zaměstnavatelům.     

(jap) 

Poslat nový komentář