Reklama u centra města? Domluvte se s krajem!

Reklama u centra města? Domluvte se s krajem!
ilustrační foto čtenář
Další fotky: 
Reklama u centra města? Domluvte se s krajem!

Do redakce PvNovinek doputovaly fotografie z Přikrylova náměstí s dotazem, zda TK Plus za propagaci firmy na jednom z nejfrekventovanějších míst v Prostějově platí, nebo je instalace vlajek, míčku a horizontů v rámci recipročních služeb mezi klubem a městem. Magistrát o ničem neví, pozemek je prý Olomouckého kraje.

"Je to poměrně frekventované místo, uvítal bych tam reklamu i své firmy. Tak by mne zajímaly podmínky, za jakých by se na vrchol kruového objezdu mohl dostat obyčejný člověk," připsal k fotografiím čtenář.

Redakce o odpověď požádala Magistrát města Prostějova. Odpověď byla lakonická. "Jde o pozemek Olomouckého kraje," sdělila mluvčí Jana Gáborová. 

S odpovědí kraje vás seznámíme. (ber)

Komentáře

Já to tudyk čtu celý, že mně zajímá, co se děje v Prostějově, kde jsem vyrůstal. Teda, vy tam máte úředníky placené někým jiným, než občany? Vždyť ta mluvčí odpovídá arogantně, jako by nebyla placená občanama, ale někým zvrchu. To je teda mazec, co si úředníci dovolujou.

TK Plus ani Magistrátu města Prostějova platit nic nemusí, protože dle vyhlášky 9/2012 MMP jsou podle Čl. IX odst. 2 písm. h)od poplatku za užívání veřejného prostranství osvobozeni poplatníci, kteří užívají veřejné prostranství na pozemcích, jejichž vlastníkem není město Prostějov. Dle sdělení paní Gáborové je komunikace krajská, tudíž jsem názoru, že zde může umístit reklamu kdokoli a bez poplatku. Zde ale pozor jelikož netuším, zda Olomoucký kraj, jako instituce, nemá taky nějakou vyhlášku o užívání veřejných prostor.

MOje babička říkala: "Z té to leze jak blecha z chlupaté deky!" Jo,jo, paní Gáborová, zatloukat, zatloukat, odpovídat jen na to nejnutnější, však se ti tazatelé otráví a přestanou, z nás stejně nic nedostanou. Možná fakt jako ta blecha. Užitečná funkce! Placená z veřejných peněz.

Vážení, není mi známo, zda jste si vůbec přečetli ten článek a moje vyjádření. Novinářka se ptala, kolik TK za propagaci městu platí. Na to jí bylo odpovězeno, že jde o pozemek kraje. Dotaz se netýkal toho, zda město ví nebo neví, jestli je na kruhové křižovatce nějaký reklamní poutač nebo zda takový poutač povolovalo či nepovolovalo. Takže prosím, čtěte to, co je psáno a co je odpovězeno. Žádné invektivy z mé strany nezazněly. Mgr. Jana Gáborová

Tak z druhé strany je znak PRostejova. Jak a za kolik se tam dostal snad pani Gaborova ví, to se nikdo nemusí ptat kraje... :-)

Magistrát města Prostějova ví vždy vše a paní magistra Gáborová ještě ví o trochu více. Takže si ty invektivy nechte na doma!

to sice ano, ale umístění určitě povolovalo město, tak jako všechny reklamy na území města, minimálně odbor dopravy nebo stavební úřad. O umístění této reklamy se najednalo magistrátě ještě když kruháč vůbec nestál, protože jen někteří mají předností právo a informace....

Pro upřesnění: Magistrát města Prostějova pochopitelně ví, že se na kruhovém objezdu na Přikrylově náměstí tento reklamní poutač nachází (v perexu článku je zcela nesprávně uvedeno, že "Magistrát o ničem neví..."). Paní redaktorka byla pouze odkázána se žádostí o informaci na majitele komunikace (tedy Olomoucký kraj).
Mgr. Jana Gáborová, tisková mluvčí MMPv

Poslat nový komentář