Kraj otevřel další opravenou silnici. Kus je jí v Prostějově

Kraj otevřel další opravenou silnici. Kus je jí v Prostějově
Foto MMP

Kraj zprovoznil 400 metrů další opravené silnice ve Wolkerově ulici v Prostějově. Město ji doplnilo o chodníky, veřejné osvětlení a v okolí vysadilo zeleň. Společně s předchozími dvěma etapami rekonstrukce vozovky II/150 měří nová cesta více než osm kilometrů. Práce začaly před dvěma roky.

„Olomoucký kraj přispěl na rekonstrukci silnice bezmála 80 miliónů korun. Řidiči teď mohou využívat vozovku, která je pohodlná na jízdu, ale hlavně bezpečná. Motoristům přeji, aby jim silnice dlouho a dobře sloužila,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Dělníci položili nejen nový asfaltový koberec, ale zhotovili také pevné podloží cesty, které teď vydrží větší zatížení – v některých místech je podsyp tlustý přes půl metru. Úpravami prošly také silniční propustky, autobusové zastávky nebo most. Kromě Olomouckého kraje se na investicích podílel i Prostějov." V roce 2021 byla rekonstruována první komunikace Vrahovická včetně dvou mostů v délce 1,2 km od ulici Janáčkovy po ulici Čs. Armádního sboru. V četo části se město podílelo na vybudování tří přechodů, tří míst pro přecházení (včetně bezpečnostního nasvětlení), tří obousměrných autobusových zastávek a chodníku v délce 300 m. Podél komunikace byl položena chránička pro možnost instalace optického kabelu. V jarních měsících roku 2022 byl proveden zbývající úsek ulice Vrahovická v délce cca 800 metrů od Náměstí padlých hrdinů po ulici Janáčkova. Součástí akce hrazené městem Prostějov bylo vybudování nového chodníku a chránička pro optické sítě. Ve druhé polovině roku 2022 proběhla rekonstrukce komunikace Wolkerova v délce cca 400 metrů. Město Prostějov se podílelo na úhradě nákladů na rekonstrukci chodníku na jižní straně, osazení zábradlí, na vybudování přechodu a místa pro přecházení včetně bezpečnostního nasvětlení, nového veřejného osvětlení (14 svítidel) a na uložení chráničky pro optické sítě. Součástí byla i výsadba 12-ti stromů a keřových záhonů," sdělil PvNovinkám náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal s tím, že náklady města Prostějova za roky 2021 a 2022 činí cca 20,5 mil. Kč včetně DPH.

Dotací přispěl i Integrovaný regionální operační program. (ber)

Poslat nový komentář