Rozhledna Kopaninka by měla být otevřena v říjnu

Rozhledna Kopaninka by měla být otevřena v říjnu
ilustrační foto PvNovinky.cz

Rozhledna Kopaninka,  která vyrostla v blízkosti penzionu Lada v Repechách, stojí zásluhou spolku Repechy Crew, který zastupuje majitel penzionu Břetislav Usnul. Rozhledna se dokončuje, slavnostní otevření by mělo být v říjnu. 

"Jednáme s Olomouckým krajem o termínu oficiálního otevření rozhledny. Rádi bychom tuto akci spojili s oslavami stého založení republiky, takže pracujeme s termínem konce října," uvedl Usnul. 

Turistická rozhledna v nadmořské výšce 635 m.n.m. má dřevěnou nosnou konstrukci z modřínového dřeva s ocelovým točitým schodištěm. Vyhlídková plošina je umístěna ve výšce 18 m nad okolním terénem, celkově rozhledna dosahuje výšky 22,5 metru.

Rozpočet díla je cca 2,3 miliony korun. Olomoucký kraj přidal 700 tisíc, město Prostějov pak 50 tisíc. „Rada Olomouckého kraje nám v červnu odsouhlasila další finanční prostředky, 400 tisíc. Stále čekáme na vyjádření MMR ohledně dotačních titulů.  I kdyby dopadly dobře, celou stavbu nepokryjí. Bez pomoci veřejnosti se prostě neobejdeme,“ konstatoval Usnul.

Proto spolek zřídil transparentní účet u České spořitelny, na který již přispěla řada soukromých osob i firem. Mnozí z nich si zakoupili i schod v hodnotě 10 tisíc korun. Přispět můžete stále i vy, na transparentní účet 5303222359/0800. (ber)

 

Poslat nový komentář