Zastupitelé odsouhlasili rozpočet města na rok 2022. Počítá s výdaji ve výši 1,16 miliardy korun

Zastupitelé odsouhlasili rozpočet města na rok 2022. Počítá s výdaji ve výši 1,16 miliardy korun
ilustrační foto

Většinu z výdajů kryjí příjmy města mírně přesahující jednu miliardu korun, na část stavebních investic a oprav využije město své rezervy z předchozích let. Ty však budou doplněny očekávaným přeplněním rozpočtu daňových příjmů za rok 2021.

Největší část rozpočtových výdajů na rok 2022 tvoří neinvestiční výdaje ve výši 865,5 milionů korun. Do oblasti stavebních investic a oprav směřuje čtvrtina rozpočtovaných výdajů, konkrétně 289 milionů korun.

Mezi největší investiční akce pro příští rok patří:

Rekonstrukce panel. sídl. Brněnská - Dobrovského (37 mil. Kč)

ZŠ Jana Železného – běžecký tunel (27 mil. Kč)

Revitalizace Pivovarského rybníčku ve Vrahovicích (15 mil. Kč)

EÚO bytového domu Finská 9 (15 mil. Kč)

Zimní stadion – výměna kopilitů na východní straně (13 mil. Kč)

Regenerace sídl. Svornosti 1. etapa (12 mil. Kč)

Do rozpočtu jsou zahrnuty také finanční prostředky pro 1. ročník participativního rozpočtu „Společně rozvíjíme Prostějov“ ve výši 3 miliony korun.

Rozpočet příjmů byl postaven na konzervativním přístupu. Bylo vycházeno ze současné ekonomické situace a platné legislativy, autoři návrhu rozpočtu přihlédli také k predikci ministerstva financí a predikci společnosti CITYFINANCE, drželi se však zásady opatrnosti a také zkušenostmi z předchozích let.

Úplné znění schváleného rozpočtu pro rok 2022 včetně rozpisu rozpočtu naleznete zde: https://www.prostejov.eu/cs/samosprava/hospodareni-mesta/rozpocty-mesta/navrhy.html. (red)

Poslat nový komentář