Hanáci opět při střelecké chuti. Haná Prostějov - SK Slatinice 5:3 (5:0)

Hanáci opět při střelecké chuti. Haná Prostějov - SK Slatinice 5:3 (5:0)
Foto Oldřich Lošťák

V prvním jarním mistrovském zápase 1.B tř. sk. B Olomouckého KFS na sebe narazila mužstva z čela tabulky a na „umělce“ až jiskry létaly.

Hosté ze Slatinic měli více ze hry, ale Hanáci spustili v první půli střelecký koncert. Již v 8. minutě zápasu dostal domácí Typner přihrávku do vápna, ale trefil pouze tyčku hostující branky. O minutu později to však už bylo 1:0. Mazouch přehodil dlouhým nákopem obranu hostí, ve které chyboval stoper a Typner volně zasunul vedle ležícího gólmana. Hosté se dostali do šance Šemrem ve 22. minutě, ale jeho střelu brankář Marák vyrazil! Hanáci opět zahrozili ve 26. minutě, kdy Gábor obešel hráče, přihrál do volného prostoru Typnerovi a ten střelou k tyči zvýšil na 2:0. Ve 33. minutě unikl rychlonohý Gábor, ale jeho nahrávku vykopl skluzem hostující obránce bohužel přímo do Gábora a ten zblízka zavěsil – 3:0. V 36. minutě utekl po křídle s míčem Jakub Novák a přihrál Gáborovi, který byl ve vyložené šanci ve vápně faulován. Nařízenou penaltu bezpečně k opačné tyči Kubíčkovy branky proměnil Gábor – 4:0! Ve 45. minutě Krupička přihrál Gáborovi a ten našel volného Typnera, který svým třetím gólem uzavřel skóre poločasu na 5:0. Hráči Slatinic odcházeli do šaten jako „spráskaní psi.“ Druhou půli hosté ještě více přidali ve snaze snížit velice nepříznivý stav. Podařilo se jim to už ve 49. minutě Ryšavým. V 53. minutě střílel z výborné pozice hostující Pluháček, ale Marák jeho úmysl vystihnul. V závěru zápasu se Marák „vrhnul“ pod nohy hostujícího hráče a z nařízené penalty snížil na 5:2 Svozil. V 88. minutě se ještě podařilo hráčům Slatinic snížit Šemrem hlavičkou po rohovém kopu na přijatelných 5:3.

Hodnocení zápasu trenérem Hané PV Danielem Kolářem: „Z naší strany výborný první poločas, když nám stoprocentně vyšel záměr nechat soupeře hrát s míčem a být nebezpeční z protiútoků. Druhý poločas se nesl v územní převaze hostů a také se jim podařilo několikrát skórovat, nicméně jsme ho bezpečně dovedli do vítězného konce. Velká gratulace a dík patří všem hráčům.“

Branky: 9. 26. a 45. Typner, 33. a 36. Gábor (pen.) – 49. Ryšavý, 87. Svozil (pen.), 88. Šemro

Rozhodčí: Trávníček – Foral, Milek

ŽK: Čermák, Mazouch, Marák – Ryšavý, Škobrtal, Doležel

Diváků: 100

Sestava Hané Prostějov: Marák – Hladký, Trnavský, Čermák, Martin Kolář (83. Vitásek) – Jančiar (75. Zatloukal), Mazouch, Krupička, Jakub Novák – Gábor, Typner (92.Kaprál)

Trenér: Daniel Kolář

(Text a foto Oldřich Lošťák) 

Poslat nový komentář