Hanáci udělili Jesenci lekci. Haná Prostějov – Jesenec-Dzbel 10:1 (6:0)

Hanáci udělili Jesenci lekci. Haná Prostějov – Jesenec-Dzbel 10:1 (6:0)
Foto Lukáš Rubeš
Další fotky: 
Hanáci udělili Jesenci lekci. Haná Prostějov – Jesenec-Dzbel 10:1 (6:0)

Ve 22. kole 1. B třídy sk. B olomouckého KFS přivítali Hanáci na trávě v regionálním derby spojený tým Jesenec-Dzbel. Hosté, kteří jsou již pomalu smířeni se sestupem, nekladli domácím skoro žádný odpor. Naopak v tomto zápase se blýskl sedmi brankami domácí kanonýr Patrik Gábor. Jeho současný příděl branek soupeřům se zastavil na čísle 31!

Již v 7. minutě pronikli domácí do obrany hostí. První střelu Gábora hostující obránci odrazili, ale na další Mazouchovu už nestačili -1:0. Ve 13. minutě zahrával trestný kop Gábor a míč umístil k tyči Navrátilovy branky – 2:0. Po půlhodině hry přihrál Kolář do běhu Gáborovi a ten podél brankáře zvyšoval na 3:0. V 37. minutě poslal Mazouch míč Cibulcovi, který přesprintoval obránce hostí a přihrál volnému Gáborovi – 4:0. O dvě minuty později to bylo jako přes kopírák Hladký, Cibulec a Gábor – 5:0. V následující minutě „nezadržitelný“ Cibulec opět unikl obraně Jesence a nahrál komu jinému než Gáborovi a ten do prázdné branky uzavřel poločasového „kanára“- 6:0. Hosté ještě před hvizdem vyzkoušeli domácího gólmana Maráka, který však robinzonádou vyrazil prudkou střelu Petra Mrňky. Ve druhém poločase pokračovala kanonáda Hané. V 57. minutě rychlonohý Hladký utekl po křídle a přihrál Gáborovi a ten navršil stav zápasu na 7:0. V 70. minutě nahrál Krupička volnému Novákovi, který opět posunul stav na 8:0. V 82. minutě se podařilo hostům vstřelit čestný gól Davidem Čížkem- 8:1. O dvě minuty později dovršil své střelecké „představení“ Patrik Gábor, který svým sedmým gólem upravil stav na 9:1. Domácí hráči se skandované desítky dočkali v 88. minutě, když po přihrávce Gábora zarovnával na 10:1 Zdeněk Kaprál.

V příštím kole hrají Hanáci opět doma, a to v sobotu 28.5.2022 v 17.00 hodin s Moravským Berounem.                           

Hodnocení trenéra Hané PV Daniela Koláře: „Jednoznačný zápas, kdy nebylo od prvních minut o vítězi pochyb. S chutí jsme si tentokrát zahráli a zastříleli. Za zmínku určitě stojí dnešní výkon Patrika Gábora, protože vstřelit v jednom utkání sedm gólů je opravdu mimořádné, ať už se jedná o jakoukoliv fotbalovou soutěž“.

Branky: 13., 30., 37., 39., 40., 57. a 84. Gábor, 6. Mazouch, 70. Novák, 88. Kaprál - 82. Čížek   

Rozhodčí: Zemánek – Šmíd, Jurníček   

ŽK: Petr Mrňka (Jesenec)    

Diváků: 40                                                                                                        

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Hladký, Trnavský, Čermák, Světlík (61. Jančiar) – Novák (85. Zlámal), Krupička, Mazouch, Typner (18. Martin Kolář) – Gábor, Cibulec (61. Kaprál)     

Trenér: Daniel Kolář                                                                        

Jesenec – Dzbel: Navrátil – Fürle (86. Matějka), Laštůvka, Burian, Žouželka – David Mrňka (77. Hegr), Petr Mrňka, David Čížek, Prokeš (65. Vladimír Čížek) – Müller (46. Kostík) – Žouželka      

Trenér: Petr Ullmann.

(Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář