Jarní kampaň Ukliďme Česko vrcholí vyhlášením fotosoutěže

Jarní kampaň Ukliďme Česko vrcholí vyhlášením fotosoutěže
ilustrační foto
Další fotky: 
Jarní kampaň Ukliďme Česko vrcholí vyhlášením fotosoutěže

Česko, Morava i Slezsko opět znatelně prokoukly díky dobrovolnickým úklidům. Ty letos na jaře proběhly na bezmála 4 000 lokalitách a podařilo se při nich odstranit z přírody, měst a obcí na 1 800 tun odpadů. Jarní kolo úklidů vrcholí v těchto dnech soutěží fotografií, kuriózních nálezů a videí z akce.

Letošní zájem o dobrovolnické uklízení je vskutku rekordní. Celkový počet zaregistrovaných úklidů již nyní přesáhl počet akcí za celý (doposud nejúspěšnější) předkovidový rok 2019. A další třicítka úklidů je ještě naplánována na zbytek května a červen.

Je až těžko k uvěření, co vše lze nalézt při úklidu veřejného prostoru. Třicítku nejzajímavější nálezů může veřejnost v následujícím týdnu ohodnotit svými lajky na facebookové a instagramové stránce akce Ukliďme Česko. V dalších týdnech pak budou následovat kategorie Děti a Video z akce. Příspěvky s největším počtem hlasů, resp. jejich autorky a autoři se mohu těšit na zajímavé ceny od partnerů fotosoutěže, kterými jsou Tierra Verde, Biotherm, nakladatelství Portál či Coca-Cola.

Mohou dostat věci nalezené při akci Ukliďme Česko ještě šanci na „druhý život“? Mohou! Příkladem je invalidní vozík, který v sobotu 2. dubna našly Eliška a Lucka při úklidu na Uherskohradišťsku. Podle zpráv ČRo charita v Uherském Hradišti vozík nechá opravit. Bude stačit vyměnit čalounění a opravit opěrka zad a vozík bude moci dále sloužit. (red)

Poslat nový komentář