Blíží se štíří úplněk. Je ve znamení květů, emocí a zatmění

Blíží se štíří úplněk. Je ve znamení květů, emocí a zatmění
ilustrační foto astro.cz

Květnový úplněk připadá na pátek 5. května 2023 a nastane v 18,34 hodin. Bude ve znamení Štíra, které je ovládáno vodním živlem. Podle Indiánů jde i o Květný úplněk, což odráží skutečnost, že příroda rozkvétá. Letos s sebou květnový úplněk navíc přinese také zatmění Měsíce. To znamená, že v danou chvíli bude Slunce, Země a Měsíc v jedné rovině, takže naše planeta zastíní měsíční kotouč. Tento jev nastává zhruba dvakrát až třikrát do roka, přičemž letos se na další zatmění můžeme těšit během říjnového úplňku (28. října 2023).

Květnový úplněk se pojí s astrologickým znamením Štíra. Jeho energie je velice silná, což může mít na člověka výrazný vliv. Funguje to ale naneštěstí oběma směry. Zatímco některé bude posouvat vpřed a pomůže jim dokázat to, co by si přáli, jiné může v jejich rozvoji spíše brzdit. Kromě toho také můžete zaznamenat výrazné emoční výkyvy, a to směrem nahoru i dolů.

Úplněk v květnu se bude soustředit především na všechny druhy vztahů – tedy na ty přátelské, ale i partnerské a intimní. Jestliže některý z nich ve vašem životě nemá pevný základ, může se začít bortit, aniž byste to čekali. Pokud vás nenaplňuje, pravděpodobně touto dobou zjistíte, že se s druhou osobou postupně odcizujete stále více a více. Nenechte se však ovládnout zlostí či žárlivostí.

Proto byste se měli zamyslet nad tím, co je pro vás důležité, a zhodnotit, zda vám takové kontakty stojí za další námahu. Rozhodně se nesnažte držet se rozpadajících se přátelství a vztahů zuby nehty, protože stejně nebudou mít dlouhého trvání. Také se ovšem snažte vyhnout emotivnímu jednání, a každý krok si raději důkladně promyslete.

Měsíc ve Štíru přitom probouzí i hluboké emoce spojené s minulostí. Díky tomu můžete konečně zapomenout na staré křivdy a oprostit se od všeho, co vás až doposud trápilo. Snažte se ale neubližovat přitom sobě ani ostatním. Zároveň postupujte opatrně a dávejte si pozor, koho si k sobě touto dobou pouštíte a komu se svěřujete. (ber)

Poslat nový komentář