Vánoční strom po Prostějov byl letos oříškem

Vánoční strom po Prostějov byl letos oříškem
Foto MMP

Už od srpna hledali pracovníci Odboru správy a údržby majetku města Magistrátu města Prostějova vhodný vánoční strom. Zadařilo se až na poslední chvíli.

„Samozřejmě jsme v první řadě oslovili Lesy města Prostějov. Ty však, bohužel, vhodný strom v polesí nenalezly,“ sdělil PvNovinkám náměstek primátora Jiří Pospíšil, který měl OSSÚM dříve v gesci. Podle jeho slov se městu neozval ani žádný jiný dárce. Vhodný strom by měl být rovně rostlý a mít do všech stran rovnoměrné větve. A nesmí být vyšší než 15 metrů, vzhledem k tomu, že do základny na hlavním náměstí lze ukotvit pouze strom, který je maximálně 12 metrů vysoký.

„Nakonec nám štěstí přálo, ozval se dárce z Vrahovic, který městu věnoval krásný stříbrný smrk. Doufám, že bude důstojnou ozdobou vánočního náměstí,“ doplnila první náměstkyně primátora Milada Sokolová s tím, že strom bude slavnostně rozsvícen 25. listopadu.

A vy můžete až do 18. 11. 2022 navrhnout jeho jméno, a to na https://www.prostejov.eu/cs/aktuality-archiv/anketa-hledame-jmeno-pro-vanocni-strom.html. (ber)

Poslat nový komentář