Vánoční strom stojí. Jméno dostane v pátek

Vánoční strom stojí. Jméno dostane v pátek
Foto ber

V pondělí byl na prostějovském hlavním náměstí instalován vánoční strom. Smrk omorika, který vyrostl v ulici Stanislava Suchardy, pochází z majetku města. Své jméno dostane už v pátek.

„Obdrželi jsme celou řadu námětů, jak strom letos pojmenovat. Na vítězný návrh se můžeme těšit už tento pátek, kdy strom slavnostně rozsvítíme,“ uvedla 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Na sociálních sítích se opět rozvinuly diskuze o tom, že strom není dokonalý. Podle diskutujících je křivý, špatně usazený atd. I na to náměstkyně reagovala. „Strom je rovně usazen a je rovně rostlý, jen má jinak široké větve, protože z jedné strany stál u domu, a tudíž nemohl růst souměrně,“ vysvětlila.

Každoročně město vyhlašuje možnost daru vánočního stromu. Soukromí majitelé ale letos své stromy nenabídli. „Lidé  stromy věnovali v dobré víře, že udělají obyvatelům města radost. Měli je na svých pozemcích a rok po roce sledovali jejich růst. Když se jich vzdali, nebylo to většinou jednoduché rozhodnutí. Místo díků se ale stali ve většině případů terčem napadání stejně, jako jejich dar,“ doplnila náměstkyně. (ber)

Poslat nový komentář