Konec oprav Veleslavínské se blíží!

Konec oprav Veleslavínské se blíží!
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Konec oprav Veleslavínské se blíží!

Stavba století by měla být ukončena do poloviny příštího týdne. To alespoň náměstku Zdeňku Fišerovi na včerejším jednání slíbili zástupci firmy Stanix Projekt s.r.o., Zlín. Firma, která vyhrála výběrové řízení na rekonstrukci Veleslavínské ulice v Prostějově nabídkou nejnižší ceny, měla práce započaté 24.8. ukončit 30.10.2016. Do dnešního dne to nestihla a místo výdělku ji čeká placení.

Město firmě už po třetí prodloužilo termín dokončení. Práce měla dokončit do 15. a následně 25. listopadu. Už dnes je ale jasné, že silnice bude zprůjezdněna nejdříve v úterý 29. listopadu. "Včera jsme se domluvili s firmou na tom, že do konce týdne položí asfaltový povrch. Pak už budou následovat dodělávky v podobě chodníků, zeleně a podobně," sdělil dnes redakci Fišer. Firma na zakázce od města rozhodně nevydělá. "Dostali malou zálohu na počátku, teď uhradíme pokládku asfaltu. Jinak nedostanou nic do chvíle, kdy bude stavba převzata," dodal Fišer s tím, že firmě navíc běží od 30. října denní penále.

Stanix Projekt s.r.o. tak bude mít cestu mezi uchazeče o prostějovské zakázky uzavřenu. Nejen kvůli Veleslavínské, ale také kvůli chodníkům v Určické ulici. I tuto zakázku totiž vyhrála, jenže chodníky se musely předlažďovat a město firma vyměnilo. (ber)

Poslat nový komentář