Stará tribuna na velodromu půjde k zemi

Stará tribuna na velodromu půjde k zemi
ilustrační foto SKC Tufo Prostějov

Rada města Prostějova doporučuje zastupitelům schválit demolici zbylé části tribuny na velodromu. 

V současné době probíhají v blízkostí stávající tribuny tři investiční akce - rekonstrukce části velodromu, výstavba nových komunikací s výsadbou nové zeleně v rámci parkoviště u zimního stadionu a výstavba Národního olympijského centra. Stávající nevyužívaná tribuna je navíc v havarijním stavu.

„Pokud bychom ji nechali stát, její stav by zapovídal, aby ji využívali fanoušci. Její vzhled by navíc vizuálně narušoval nově vybudované stavební objekty, což bude zrekonstruovaný velodrom, komunikace v rámci parkoviště u zimního stadionu a Národní olympijské centrum. Navíc by při možné demolici v budoucím čase byla poškozena nově vybudovaná komunikace těžkou technikou,“ vysvětlil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer a doplnil další důvod:

„V rámci náhradní výsadby zeleně je plánována výsadba nové aleje podél velodromu, která by následně mohla být stavební činností při demolici poškozena. Proto je zcela jistě rozumnější demolici udělat souběžně se stávající výstavbou.“

Projektovou dokumentací byla stanovena částka na demolici ve výši 650 tisíc korun (včetně 21% DPH). (red)

 

Komentáře

Výstavba té tenisové haly o eufemickém názvu Národní olympijské centrum je na vodě. Dotace z MŠMT se nekonají. Něco se šeptá, že to může být i zastaveno.

Poslat nový komentář