České dráhy informují o výluce na trati Olomouc - Nezamyslice!

České dráhy informují o výluce na trati Olomouc - Nezamyslice!
ilustrační foto ber

Výluka se bude týkat trati č. 301 Olomouc - Nezamyslice ve dnech od 24. dubna, 8:00 hod. do 28. dubna, 11:40 hod., nepřetržitou výluku traťové koleje v úseku Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. 

Dopravce České dráhy, a.s. proto musí po dobu výluky přistoupit k následujícím opatřením: 

Všechny vlaky kategorie R a vlak Sp 1638 jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a opačně a souběžně vedeny odklonem přes Přerov.  Cestující nedoplácí rozdíl jízdného za jízdu oklikou. Ve všech spojích náhradní autobusové dopravy, které nahrazují vlaky kategorie R, bude zajištěna přeprava jízdních kol dodávkovým automobilem v maximálním počtu 6 ks jízdních kol.

Všechny vlaky kategorie Os a Sp jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. a opačně.

Za osobní vlaky jsou na vybraných spojích dvě linky náhradní autobusové dopravy, jedna přímá Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. a opačně (bez zastavení, označena písmenem P) a jedna zastávková (označena písmenem Z).

Dne 24.4.2017 první den nepřetržité výluky budou vlaky Sp 1620 (spoj 1620) a Os 3713 (spoje 33713 a 3) nahrazeny autobusy již před zahájením výluky.

Dne 28.4.2017 poslední den nepřetržité výluky bude vlak Os 3719 (spoj 33719) nahrazen autobusy i po jejím ukončení.

Návazné vlaky jsou pouze ty, které odjíždějí 7 minut po pravidelném příjezdu spoje náhradní dopravy dle výlukového jízdního řádu. U ostatních spojů není přípoj garantován. Z důvodu odlišné jízdní doby po silničních komunikacích bude po dobu výluky platit odlišný výlukový jízdní řád náhradní autobusové dopravy, věnujte zvýšenou pozornost při plánování cesty po této trati. 

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit alespoň 3 dny před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah, a. s. – tel.: 840 112 113 nebo 221 111 122, e-mail: info@cd.cz. Na tomto pracovišti vám rovněž poskytneme bližší informace o organizaci dopravy po dobu výluky. (red)

 

Poslat nový komentář