Vzpěrači přivezli z Mistrovství ČR medaile

Vzpěrači přivezli z Mistrovství ČR medaile
Foto Robert Šemnický
Další fotky: 
Vzpěrači přivezli z Mistrovství ČR medaile
Vzpěrači přivezli z Mistrovství ČR medaile
Vzpěrači přivezli z Mistrovství ČR medaile

Pod hlavičkou DTJ Prostějov se rozjíždí projekt na znovuvzkříšení vzpírání v Prostějově. V domácích podmínkách pod vedením Roberta Šemnického se připravuje čtvero mladých vzpěračů. Jedná se o Nelu Černou, Kateřinu Šemnickou, Davida Marabetiho a Martina Konšela. Mladí vzpěrači se účastní domácích soutěží průběžně od roku 2014, zatím pod hlavičkou registrovaného oddílu TJ Holešov, kde vlastně hostují. 

První tři se zúčastnili letošního Mistrovství ČR ve svých věkových a váhových kategoriích a přivezli cenné medaile. Dne 4.6.2016 se uskutečnil šampionát starších žáků v Sokolově, kde startoval David Marabeti, ročník 2002, v hmotnostní kategorii nad 77 kg. Jmenovaný trh 63 kg a nadhodil pěkných 86 kg, což je jeho tělesná hmotnost. Tímto svým výkonem si zajistil pěkné 7. místo mezi třinácti stejně starými jinochy.

O čtrnáct dní později se uskutečnil stejný šampionát v Bohumíně, který byl určený pro juniorky do 17 a 20 roků. Těchto závodů se zúčastnila Kateřina Šemnická, ročník 2001, a Nela Černá, ročník 2000. Poslední jmenovaná začínala jako boxerka v DTJ Prostějov. Nela Černá závodila ve váhové kategorii nad 69 kg. Jmenovaná trhla 38 kg a nadhodila pěkných 50 kg. Tímto výkonem si zajistila bronzovou medaili mezi juniorkami do 17 let a vzhledem k neobsazení váhy do 20 let brala zlatou medaili v této věkové kategorii. Kateřina Šemnická závodila ve váze do 48 kg a výkonem v trhu 26 kg a nadhozem 35 kg si zajistila stříbrnou medaili mezi 20letými juniorkami. V jejím případě se nakladači a rozhodčí dopustili velmi hrubé chyby. Omylem Kateřině na první pokus v nadhozu naložili 35 kg, přesto že měla nahlášeno 30 kg. Toto Kateřina zvládla, ale při čekání na znovu naložení činky správnou váhou jí dle jejích slov došly síly a nervy. Toto selhání rozhodčích se podepsalo na dalším výkonu a pokusu o vzepření vyšší váhy.

Poslední jmenovaný Martin Konšel se připravuje na své první závody.

"Tímto chceme pozvat od září všechny mladé holky a kluky do DTJ Prostějov, kde si mohou zlepšit kondici a získat nové dovednosti," přidal pozvání trenér Robert Šemnický. (RŠ)

Poslat nový komentář