Znáte stránky Dobrý skutek? O pomoc prosí i maminka Zdeničky

Znáte stránky Dobrý skutek? O pomoc prosí i maminka Zdeničky
ilustrační foto Kotyzovi

Je jen málo čtenářů PvNovinek, kteří neznají osudy Zdeničky Kotyzové. Dívku, která se v roce 2015 těžce zranila při autonhodě, přivedla zpět k životu její maminka Zdena. Finanční náklady na životní nezbytnosti vysoce překračují příjem rodiny, a tak Okrašlovací spolek města Prostějova pro Zdeničku založil transparentní účet, na který přispívá řada dárců. Peníze jsou ale stál potřeba, a tak maminka příběh napsala na web http://www.dobryskutek.cz. Přispět můžete i tam. 

"Chtěla bych vás požádat o finanční pomoc pro mou dcerku Zdeňku Kotyzovou, narozenou v roce 1993, na rehabilitační pobyt v Adeli Medical center v Piešťanech," říká Zdena starší. Na jeden pobyt se mamince finanční prostředky povedlo sehnat a Zdeničce tamější specialisté velmi pomohli. "Doslova ji postavili na nohy a začala chodit s chodítkem. Podle lékařů to ale není konečná fáze. Je nutné, aby se naučila chodit bez opory a využívala k tomu všechny svaly,"  dodává maminka.

Na pobyt v Adeli potřebují holky Kotyzovy 96 tisíc korun. Na Dobrém skutku mají k dnešnímu dnu necelých 22 tisíc. 

"Budeme moc rády za jakýkoli příspěvek. A děkujeme všem, kdo na nás v našem boji myslí," vzkazují z  Luhačovic velká a malá Zdena. (ber)

Poslat nový komentář