V Prostějově se za lepší lékařskou péči zatím nepřiplácí

V Prostějově se za lepší lékařskou péči zatím nepřiplácí
ilustrační foto

Nová vyhláška ministerstva zdravotnictví umožňuje od 1. června vybrat si za poplatek svého operatéra. Pacienti si nově mohou připlatit za výběr specialisty, který je bude operovat nebo vyšetřovat. Ceny zákroků určilo ministerstvo, od umožnění plateb za lepší lékaře si slibuje především omezení korupce.

Novou nadstandardní službu však zatím žádná nemocnice v České republice nezavedla. Výjimkou není ani Nemocnice Prostějov. 

„Nemocnice skupiny AGEL zatím tuto formu nadstandardní služby pacientům nabízet nebudou, nicméně nevylučujeme, že bychom ji u některých odborností v budoucnu zavedli, zvlášť pokud by o ni byl zájem ze strany našich pacientů. Částečně to také necháme na rozhodnutí jednotlivých oddělení. O celé věci budeme v naší společnosti ještě diskutovat, nicméně už teď víme, že bychom uvítali pevnější oporu v legislativě například v podobě změny zákona o veřejném zdravotním pojištění, tak aby vymizely veškeré pochybnosti o legálnosti těchto poplatků,“ vyjádřila stanovisko skupiny Agel tisková mluvčí Hana Szotkowská.     

(jap)

Poslat nový komentář