Změny na prostějovské politické scéně

Změny na prostějovské politické scéně
ilustrační foto

Ve středu 1. srpna proběhl ustavující sněm nového politického hnutí ANO 2011, na kterém 75 delegátů zvolilo řádné předsednictvo. Předsedou hnutí se stal Andrej Babiš, který byl jediným navrženým kandidátem. Místopředsedou byl zvolen člen představenstva Agrofert Holding a zakládající člen ANO 2011 Jaroslav Faltýnek, který byl dosud členem prostějovské ČSSD.

Do 31. července byl Jaroslav Faltýnek členem prostějovské ČSSD s řadou funkcí – zastupitel a radní města Prostějova, zastupitel Olomouckého kraje. Vstup do nového politického sdružení ANO (Akce nespokojených občanů) 2011 však zcela jistě regionální i krajskou politickou scénou zamíchá.

„Je ještě velmi brzy vyvozovat nějaké závěry, o situaci jsme zatím nejednali ani v klubu zastupitelů, ani na úrovni členské základny ČSSD, i když se o této záležitosti neoficiálně hovoří v řádu několika měsíců. Bude také hodně záležet na postoji Jaroslava Faltýnka samotného,“ komentovala situaci předsedkyně okresního výkonného výboru ČSSD v Prostějově Alena Rašková. Jak dodala, situace bude na programu nejbližších jednání všech dotčených orgánů.

Jedno je však zatím zcela jisté – přestože členství Jaroslava Faltýnka v ČSSD zaniklo, členem sboru zastupitelů Prostějova zůstává, na tom se nic nemění.

(jap)

Poslat nový komentář