Vítěz ankety sedm divů Olomouckého kraje

Vítěz ankety sedm divů Olomouckého kraje
ilustrační foto

Vítězem 2. ročníku ankety Sedm divů Olomouckého kraje, kterou vyhlásilo olomoucké hejtmanství, se staly Rychlebské stezky v okolí Černé Vody na Jesenicku. V loňském ročníku zvítězila Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně.

Pro svého favorita mohli lidé hlasovat pomocí speciálních webových stránek www.7divuOK.cz. Vybíralo se z 21 přihlášených pamětihodností nebo technických památek. Pro Rychlebské stezky hlasovalo 954 z celkového počtu 4896 respondentů, kteří se do ankety zapojili.

Rychlebské stezky jsou sítí unikátních cyklostezek pro bikery. Tato síť vzniká v okolí Černé Vody na Jesenicku za pomoci olomouckého hejtmanství a Lesů ČR. Jsou tu k dispozici tři cyklostezky různé náročnosti o délce téměř padesáti kilometrů. Nyní je ve výstavbě další trasa o délce zhruba 13 kilometrů, která bude

k využití již na jaře. Na výstavbě této trasy se podílejí odborníci z Walesu, kde se hlavně pro tento projekt čerpala inspirace. Rychlebské stezky nabízejí jedny z nejlepších služeb pro bikery v Evropě. Letos zájemci mohli využít služeb instruktora a pro maminky s dětmi se chystá až tříkilometrová trasa.

Zástupci za Prostějovsko v této anketě se staly zámek Plumlov, který se umístil na sedmém místě a hlasovalo pro něj 255 lidí, na čtrnáctém místě se umístil secesní Národní dům v Prostějově, pro který hlasovalo 125 respondentů a nechyběla ani Prostějovská Starorežná, která zkončila v těsném závěsu na patnáctém místě se 199 hlasy.

(red)

Poslat nový komentář