Hluku z Jižní spojky bude opět bránit stěna

Hluku z Jižní spojky bude opět bránit stěna
ilustrační foto

 

 

Část protihlukové bariéry na sídlišti Boženy Němcové se vrací na své místo, posune se ale blíže domům tak, aby lidem přecházejícícm Jižní spojku nebránila ve výhledu na projíždějící auta.

 

 

 

Zpět na místo se do konce roku vrátí část protihlukové bariéry na jižní spojce u sídliště Boženy Němcové. Tu město nechalo odstranit po dopravní nehodě, při které před prázdninami auto srazilo na přechodu dítě. "Vina tehdy byla kladena právě umístění protihlukové bariéry, která končila tak, že děti měly malý prostor k rozhlédnutí. Vyjmuli jsme tedy asi tři pole bariéry," vysvětluje náměstek primátora Zdeněk Fišer.

 

Na zvýšený hluk si ovšem po odstranění bariéry začali stěžovat sami obyvatelé sídliště. Město proto nechalo na sídlišti přeměřit hodnoty hluku. Ty jsou sice v normě, ale na samé hranici. "Lidé chtěli protihlukovou bariéru zpět a my jsme se proto rozhodli, že ji tam vrátíme. Tentokrát ale bude umístěna až za chodníkem, blíže k domům tak, aby nezavazela v rozhledu," dodal Fišer s tím, že radnice použije původní díly. "Původní díly jsme rozebírali tak, aby se daly znovu použít. A když už je máme, můžeme je umístit zpátky." Projíždějící auta by tak obyvatele sídliště měla přestat obtěžovat už do konce roku.(bat)

 

Poslat nový komentář