Zástupci města se setkali s obyvateli Žešova a řešili hluk

Zástupci města se setkali s obyvateli Žešova a řešili hluk
ilustrační foto

Setkáním radních s obyvateli Žešova pokračoval ve středu večer záměr města setkávat se s lidmi z okrajových čístí Prostějova. Schůzka tentokrát proběhla klidněji než při první zastávce v Čechovicích a Vrahovicích, přesto měli obyvatelé Žešova hned několik připomínek. Týkaly se především komunikací, jízdních řádů autobusů a hluku.

"S obyvateli Žešova jsme se setkali a řešili jsme především hluk, který je dlouhodobě trápí," potvrdila radní Milada Sokolová. Žešov totiž leží nedaleko rychlostní silnice R46 a hluk aut, který se od ní nese, trápí místní obyvatele už dlouho.

 

"Stížnosti na hluk jsou v Žešově pořád, přestože se tam nedávno udělala poměrně velká výsadba stromů kolem silnice," potvrzuje také náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Podle ní je situace složitá. "Dálnice je nejvíce slyšet z horizontu, tam, kde ji vidíte. Zmírnění nastane teprve až stromy a keře, které jsme zasadili, vyrostou. To taky nějakou chvíli potrvá," vysvětluje.

 

Definitivní řešení by přineslo až rozhodnutí Ředitelství silnic a dálnic postavit v místě protihlukovou stěnu. "Silně o tom však pochybuji, že by s k něčemu takovému chystali. Navíc v obci proběhla hluková měření, která se provádí za zavřenými okny a hluk nikde nepřekročil limity," doplňuje Hemerková.

Město v minulých měsících vysadilo na svém pozemku stromy a keře, které mají hluku v budoucnu bránit, stále jsou však úseky, kde by další výsadba pomohla. "Ty jsou ale soukromé a my tam sázet nemůžeme, snad se se soukromníky domluvíme a další stromy přibudou," uzavírá Hemerková.

(bat)

 

Poslat nový komentář