Vydražte si jeden ze 146 obrazů a podpořte postižené děti

Vydražte si jeden ze 146 obrazů a podpořte postižené děti
ilustrační foto

Prostějov (bat) Téměř 150 uměleckých děl, z nichž pod mnoha jsou podepsáni známí čeští malíři a sochaři, se podařilo letos získat speciální škole pro postižené děti Jistota.

V zítřejší aukci si je můžete vydražit a přispět tak na její provoz.

Již čtrnáctý ročník akce, při níž si škola s pomocí předních českých umělců vylepší rozpočet, se koná již zítra v přednáškovém sále Národního domu v Prostějově. Vydražit si za nižší než pořizovací cenu můžete díla takových umělců, jako je Olbram Zoubek, Vlastimil Zábranský, Jiří Anderle, Josef Velčovský, Ivana Lomová, Kristián Kodet, Jiří Suchý, Boris Jirků, Jaroslav Šerých, Adolf Born, Jiří Mocek, Alena Antonová, Hana Čápová, Daniela Benešová, Karel Beneš, Jiří Brázda, Jaroslav Dajč, Jan Kavan, Hana Storchová, Eduard Milka, Jiří Bouda, Jindřich Štreit, Emma Srncová, Oldřich Kulhánek, Tomáš Hřivnáč, Jar.Chudomel, Milan Bauer, Josef Dudek, Herbert Kisza, Eduard Ovčáček, Jiří David, Michael Rittstein, Zdeněk Mézl či Karel Šafář. Celkem je k dispozici 146 obrazů, soch ale třeba i váza.

"Dobročinná aukce je pořádaná každoročně za účelem získání finančních prostředků pro handicapované žáky Střední školy, základní školy a mateřské školy JISTOTA. S myšlenkou pořádat tuto aukci přišel v roce 1998 akademický malíř Josef Velčovský, který naší škole pomáhá svými obrazy již od roku 1998. Srdečně zveme všechny milovníky umění a přátele školy na letošní ročník humanitární aukce, která se koná v Národním domě v Prostějově," zvou organizátoři na stránkách školy.

Začátek aukce je ve čtyři hodiny odpoledne, zápis účastníků pak o půl hodiny dříve.

Poslat nový komentář