Pórek s vejci

Pórek s vejci
ilustrační foto

Zásluhou toho, že jak čerstvá vejce, tak čerstvý pórek dostaneme dnes celoročně (vždyť kdo je dnes pamětníkem nakládání vajec na zimu do vodního skla nebo vápenného roztoku?), můžeme si připravit toto jídlo výrazné barvy a skvostné chuti i během zimy…

Rozpis pro dvě osoby

Zelenější konce ze 2 pórků (nebo jeden celý, ale pak přijdete o tu krásnou zelenou barvu)

1 lžíce másla

1/8 l smetany

sůl

zelený pepř

3 vejce

Pórek nakrájíme na kolečka, lehce osmahneme z obou stran na másle (pozor na připálení, pak hořkne!), přilejeme smetanu a pod poklicí pomalu dusíme do vydušení smetany.

Vejce uvaříme na tvrdo, nakrájíme na čtvrtky, lehce osmahneme na stejné pánvi s pórkem, osolíme, opepříme a hned servírujeme.

Příloha: bílý chléb

Doporučené víno: hodně vychlazené veltlínské zelené

Autor receptu: Miroslav Macek

Poslat nový komentář