Pórek s vejci
Zásluhou toho, že jak čerstvá vejce, tak čerstvý pórek dostaneme dnes celoročně (vždyť kdo je dnes pamětníkem nakládání vajec na zimu do vodního skla nebo vápenného roztoku?), můžeme si připravit toto jídlo výrazné barvy a skvostné chuti i během zimy…
Rozpis pro dvě osoby
Zelenější konce ze 2 pórků (nebo jeden celý, ale pak přijdete o tu krásnou zelenou barvu)
1 lžíce másla
1/8 l smetany
sůl
zelený pepř
3 vejce
Pórek nakrájíme na kolečka, lehce osmahneme z obou stran na másle (pozor na připálení, pak hořkne!), přilejeme smetanu a pod poklicí pomalu dusíme do vydušení smetany.
Vejce uvaříme na tvrdo, nakrájíme na čtvrtky, lehce osmahneme na stejné pánvi s pórkem, osolíme, opepříme a hned servírujeme.
Příloha: bílý chléb
Doporučené víno: hodně vychlazené veltlínské zelené
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář