V buldočím mistrovství bodoval i tým z Určic

V buldočím mistrovství bodoval i tým z Určic
ilustrační foto
Další fotky: 
V buldočím mistrovství bodoval i tým z Určic
V buldočím mistrovství bodoval i tým z Určic
V buldočím mistrovství bodoval i tým z Určic
V buldočím mistrovství bodoval i tým z Určic

Olomouc (bat) Nevšední závodníci a vítězové, to jsou účastníci 1. neoficiálního mistrovství ČR v agility francouzských buldočků, které se na začátku prosince odehrálo v Bystrovanech u Olomouce. Na celkovém druhém místě ve své kategorii se tu umístili zástupci Určic na Prostějovsku, Lenka Linetová se svým věrným parťákem Sonnym.

V hale Agility Mirtan v Bystrovanech u Olomouce se první den v prosinci uskutečnil buldočí speciál v agility nazvaný 1. neoficiální mistrovství francouzských buldočků v agility neboli Tunel-Hop buldočí agilitění. "Tohoto klání ve psím sportu, který je stále více oblíben mezi buldočkáři a buldočci jsou v něm čím dál lepší, se zúčastnilo celkem 23 týmů rozdělených do 4 skupin : štěňata do 18 měsíců - 5 týmů, veteráni - 1tým , začátečníci - 14 týmů a profi - 3 týmy," popisuje organizátor akce Ladislav Fiala z Určic. Právě odsud také pocházejí druzí nejlepší závodníci ve své kategorii, Lenka Linetová a buldoček Sonny.

 

Mistrovství se kvůli počasí běhalo v hale na pískovém povrchu. "Soutěž probíhala velice hladce a za skvělé atmosféry, kterou dokázali vytvořit všichni buldočkáři. Pohodu celé akce umocňovaly nejen výborné výkony všech týmů, ale také sice přísné, ale spravedlivé a perfektní posuzování výborné rozhodčí paní Jiřiny Máčkové. Velice dobře fungovalo zpracovávání výsledků a časomíra," pochvaluje si Fiala.

 

Podle něj opět francouzští buldočci, ale i jejich páníčci, ukázali, že toto psí plemeno nejsou jen uchrochtaní povaleči na gauči, ale že když se chce a opravdu se chce, dokáží se krásně pohybovat i na agiliťáckém parkuru. I když občas některý buldoček ukázal svoji pravou buldočí povahu. "Je sice fakt, že někteří ještě musí na sobě dost zapracovat, aby se zlepšili, ale to je jen otázka času. Jiní ukázali téměř bezchybné běhy a profi závodníci ukázali, jak se běhá na oficiálních závodech. Důležité ale bylo, že se všichni pobavili a vše probíhalo v pohodě a s humorem daným buldočkářům," říká organizátor. 

 

Mezi zajímavosti závodů patří, že předskokana buldočkům dělala německá doga, nejmladší tým měl celkem 13 let (11+ 2) a nejstarší tým 62 let (56 + 6). "Navíc jsme při pátrání na internetu zjistili, že nikde ve světě nejsou takoví blázní do francouzských buldočků jako my, takže svým způsobem to bylo i neoficiální mistrovství Evropy a světa francouzských buldočků v agility," směje se Fiala.   

 

Poděkování: J. Máčkové - rozhodčí , Mvdr. E. Zbořílek - vet. dohled, K.Macků - Agility Mirtan, J. Jakubíková a Z. Foltýn - zpracování výsledků, J.Synek a M. Bernard - časomíra a dalším, co pomáhali na parkuru, ale také všem sponzorům - Happy Dog - krmiva, J. Suder, G. Rauschová, G. Kubíčková, B.Beerová, D. Jarmarová, R.Matějková.

 

Výsledky:  štěně do 18 měsíců - 1. Martina Špinarová + Deny, 2. Martina Odehnalová + Keny, 3. Linda Hradilová + Dona; veteráni -  1. František Matějka + Karel; začátečníci -  1. Gabriela Rauschová + Funny, 2. Lenka Linetová + Sonny, 3. Zdenek Lapčík + Žofie; profi -  1. Martina Foltýnová + Darinka, 2. Lucie Drápelová + Sasha, 3. Martin Schmidt + Safira 

Poslat nový komentář