Město mění Uchytila. Nikdo neví proč

Město mění Uchytila. Nikdo neví proč
Vlastimil Uchytil (zdroj: prostejov.eu)

Zastupitelstvo města projedná na svém úterním mimořádném zasedání změnu jednatele v technických službách, A.S.A. TS Prostějov. Proč k odvolání stávajícího jednatele Vlastimila Uchytila (ODS) došlo a kdo konkrétně jej nahradí, jsme se však od kompetentních osob nedozvěděli. Stejně není jasné, proč se k věci svolává mimořádná schůze městských zastupitelů.

„Celý materiál se ještě bude projednávat na úterní mimořádné Radě před zastupitelstvem, proto bych k této věci nechtěl sdělovat bližší informace,“ sdělil jen první náměstek primátora a Uchytilův spolustraník Jiří Pospíšil (ODS). Blíže se k celé věci nechtěl vyjadřovat ani samotný Uchytil, který do minulých voleb vykonával funkci prostějovského místostarosty. „Pravomoc jmenovat a odvolávat jednatele technických služeb je svrchovaným právem zastupitelstva, a proto na celou věc nechci reagovat,“ uvedl diplomaticky Uchytil.

Co za celou změnou stojí tak můžeme pouze spekulovat. Kolují nepotvrzené informace, že na vlivné místo si brousí zuby sociální demokracie a již má dokonce prý nachystaného náhradníka – radního Grulicha. O Uchytilově setrvání se spekulovalo již na konci minulého roku, kdy odešla z postu výkonné ředitelky stávající jednatelka Iveta Jurenová. Ani tehdy ale nezazněl jasný důvod. „Od zástupců společnosti A.S.A. TS Prostějov jsme pouze vyslechli určitý návrh řešení pozice jednatele, případné změny ve struktuře bude projednávat zastupitelstvo,“ uvedl tehdy pro Prostějovský Večerník primátor města Miroslav Pišťák (ČSSD) s tím, že není schopen vyřknout definitivní stanovisko o tom, jak bude město dohlížet na chod společnosti. O čtyři měsíce později však již má jasno. Novým jednatelem technických služeb se podle jeho nedávného vyjádření stane někdo z členů zastupitelstva města. Zda to bude zástupce sociální demokracie, jak šíří městské tamtamy, si budeme muset počkat do úterý.

(red)

Poslat nový komentář