Prostějov hodlá podporovat integraci cizinců a jejich rodin

Prostějov hodlá podporovat integraci cizinců a jejich rodin
ilustrační foto

 

Vedení města vyslovilo podporu projektu aktivizace a integrace rodin imigrantů. Radní doporučují zastupitelstvu schválit veřejnou finanční podporu občanskému sdružení Žebřík ve výši 14 700 Kč na spolufinancování centra pro rodiče s dětmi. Projekt získal významnou grantovou podporu z Programu švýcarsko-české spolupráce.

 

„V souladu s ostatními žadateli o veřejnou finanční podporu města navrhujeme podpořit tyto aktivity dotací na pronájem kanceláře. Sdružení provozuje také mateřské centrum s možností hlídání dětí cizinců, jež má mimo jiné aktivizovat imigranty a pomoci jejich začlenění do naší společnosti," sdělila Alena Rašková, náměstkyně primátora pro sociální věci.

Další aktivitou je multikulturní centrum pro rodiče s dětmi, v němž mají možnost se setkávat, vyměňovat si zkušenosti a sdílet radosti i starosti. Pedagogické pracovnice pro děti vždy připraví program s českými říkadly a písničkami.

Občanské sdružení Žebřík, jehož hlavní aktivitou je provoz informačního a poradenského střediska pro podporu integrace cizinců na Prostějovsku, je členem Diakonie Apoštolské církve. Již v lednu tohoto roku podpořila rada města činnost prostějovského sboru Apoštolské církve výpůjčkou pozemku v sousedství klubovny v Raisově ulici, která je v jejich majetku. Po rekonstrukci zde plánují rozvíjet veřejně prospěšnou činnost, zejména práci s dětmi a mládeží. Občanské sdružení Žebřík, které od roku 2008 provozuje Centrum podpory cizinců v Domě služeb ve Vrahovicích, plánuje využívat získané prostory a přilehlou zahradu na prorodinné aktivity, například na bázi komunitního rodinného centra.

(red)

 

Komentáře

Já s tím nesouhlasím! Ostatní pracující slušní lidé mají problémy dát dítě do školky aby mohli jít do práce, protože už tak mají přednost ehm "dětí jiných" a teď ještě budete podporovat cizince?! Mě nikdo nic nedal! Vše co mám jsem si musela vyloženě vydřít a oni přijdou a všechno mají? Kdo to rozhodl v Prostějově za tyto normální lidi? Pochybuju, že s tímto souhlasí! Ti totiž nemají čas tohle zjišťovat a musí makat na vše co cizinci chudáčci dostanou jen tak zadarmo!

Poslat nový komentář