Mohly by lázně rozšířit své aktivity? Šance tu je!

 Mohly by lázně rozšířit své aktivity? Šance tu je!
ilustrační foto

 

Se zajímavým námětem přišel jednatel Domovní správy v Prostějově Vladimír Průša. V souvislosti s uvažovaným prodejem domu na Jiráskově náměstí č. 4 si prověřil i vlastnictví okolních pozemků. Zjistil, že jeden je majetkem České republiky, ale další dva patří městu. A tak navrhl, aby se předmětný dům neprodal, pozemky se zcelily a přiřadily se k areálu městských lázní.

 

„Navrhuji následující postup: Zadat geometrické zaměření předmětných parcel a jednat s Úřadem pro zastupování státu o možném převedení pozemku na město. Následně nechat zpracovat studii využitelnosti lázní včetně přičleněných pozemků a také provést nové oplocení z Blahoslavovy ulice,“ stojí v důvodové zprávě jeho návrhu, který předložil radě města.

Podle našich informací se jeho nápad většině radních zamlouval.

„Myslím, že do budoucna by to bylo jistě strategické řešení. Mohlo by tu vzniknout například malé brouzdaliště pro děti, prostor by našly i další aktivity lázní. Kromě toho se mi zamlouvá i navrhovaná oprava stávajícího oplocení. Teď se pracuje na nové fasádě budovy a současné oplocení v žádném případě esteticky nepůsobí,“ uvedla například radní Milada Sokolová.

„No, to by se mi moc líbilo, tam by se dala provozovat spousta věcí, hlavně přes léto. Jsem pravidelným návštěvníkem bazénu a prostor by si zasloužil lepší využití. A kdyby k tomu přibyl pozemek, bylo by to snazší, mohl by tam být třeba i plácek pro petanque nebo jiné hry,“ míní zase paní Marie, která podle svých slov chodí pravidelně do lázní už aspoň deset let.

(ok)

 

Poslat nový komentář