Konečně! Na R46 se vrátí sto třicítka

Konečně! Na R46 se vrátí sto třicítka
ilustrační foto

Nový povrch rychlostní komunikace R46 mezi Vyškovem, Prostějovem a Olomoucí se záhy dočká nového dopravního značení. Pro řidiče bude potěšující - po rychlostní komunikaci budou moci uhánět i dlouho zakázanou sto třicítkou.

„Sto třicetikilometrová rychlost bude povolena mezi Brodkem u Prostějova a Prostějovem. Pouze ve dvou zatáčkách u Žešova bude snížena na 110 kilometrů v hodině," sdělil PvNovinkám mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold s tím, že sto desítkou budou moci řidiči uhánět rovněž od Prostějova do Olomouce.

I nadále ale na některých úsecích zůstane rychlost omezena na 90 kilometrů v hodině. „Devadesátka bude u křižovatek bez připojovacích pruhů´a také na průtahu Prostějovem," dodal Neřold.

Podle ředitele olomoucké krajské správy Ředitelství silnic a dálnic Martina Smolky se změn povolené rychlosti řidiči dočkají pravděpodobně do konce září. „Záleží na tom, zda se někdo neodvolá proti výsledkům výběrového řízení," uvedl Smolka.

V průběhu dvou let prošla R46 v okolí Prostějova nákladnou rekonstrukcí, při které byla mimo jiné vyměněna středová svodidla, opraveno přes třicet kilometrů vozovky a zrekonstruována křižovatka u Vranovic-Kelčic. V současné době ŘSD opravuje křižovatku u Brodku u Prostějova. (ber)

Poslat nový komentář