Na hotelu bydlíme, do podnájmu nás nikdo nechce

Na hotelu bydlíme, do podnájmu nás nikdo nechce
ilustrační foto internet

 

Robert Horváth je znám co by policejní informátor. Byl to on, kdo policisty přivedl na stopu dvojice, která v polovině loňských prázdnin obrala na parkovišti u vyškovského Kauflandu starší ženu o 1,3 milionu korun. Robert zvaný „Štika“ žije se svými syny v hotelu na hlavním nádraží v Prostějově. Důvod je podle něj jednoduchý, nikdo je do podnájmu nechce.

Robert žije momentálně se syny Santinem a Nikem, který je za účast na loupežném přepadení v podmínce a musí vykonat 250 hodin veřejně prospěšných prací. Další z Robertových potomků, Dino, je zatím v ústavu v Moravském Krumlově. Do Prostějova se ale záhy vrátí, dovršil totiž osmnáct let a chce být s rodinou. Nevadí mu ani handicap, je totiž hluchoněmý. V domácnosti nahradí Santina, který má naopak v nejbližší době odejít. „Jdu na rok do Střílek (výchovný ústav),“ pochlubil se PvNovinkám mládenec, kterého tvrdší trest za krádeže minul jen proto, že není plnoletý. Ani čtvrtý syn momentálně v Prostějově nepobývá. Za záškoláctví a krádeže si žák základní školy vysloužil pobyt v Dětském diagnostickém ústavu na Svatém Kopečku v Olomouci.

S rodinou nežije ani matka všech čtyř synů, Gréta. Neopustila ji ovšem dobrovolně, ale na základě hlášení „Štiky“. „Musel jsem ji udat, strašně moc fetovala,“ komentoval záchranu své životní družky, která ale skončila na osm let ve vězení kvůli podvodům. Vydávala se s dalším členem své rodiny za nesvéprávnou a od státu čerpala nemalé dávky.

Proč žije i se syny v hotelu vysvětluje Robert Horváth tím, že je do podnájmu nikdo nechce. V hotelu jsou ale spokojeni, podle nejmenovaného zdroje jim totiž za ubytování problémové rodiny na účtu přibude měsíčně 12 tisíc korun. (ber)

Komentáře

...a mají evidentně málo, protože chudáčci musejí ještě krást....

 

správně, přece by jste své spoluobčany, navíc v tak tíživé sociální situaci, kdy je polovina někde po ústavech za trestné činy a je jim odpíráno právo pracovat , nenechali spát někde pod mostem? kam by to vedlo? :-D

mi poserzdáawoe ... 

Poslat nový komentář