Jedete na dovolenou? Pozor na něžnosti, opíjení ryb, smrkání u stolu či objíždění náměstí!

Jedete na dovolenou? Pozor na něžnosti, opíjení ryb, smrkání u stolu či objíždění náměstí!
ilustrační foto internet

 

Chystáte se na dovolenou v cizině? Pak byste měli vědět pár věcí, které zveřejnila cestovní kancelář Alexandria. V mnoha zemích totiž můžete dostat pokutu za zdánlivě naprosto banální, nebo naopak velmi bizarní věc.

Pozor na něžnosti

V Paříži se nelíbejte na nádražním nástupišti, kvůli zpožďování vlaků je to zakázáno už od roku 1910. Zapomeňte na líbání vůbec, pokud pojedete do Spojených arabských emirátů – tam vás rovnou zavřou do vězení. V Thajsku byste se na veřejnosti neměli ani držet za ruce. V Japonsku se líbání považuje za regulérní předehru k sexu, polibky na veřejnosti jsou zde přísně zakázány, stejně jako v Indii. V Logan County ve Spojených státech je zakázáno líbat ženu ve spánku, v Connecticutu, Michiganu nebo Bostonu zase nesmíte ženu políbit v neděli, která patří duchovnímu rozjímání. V Iowě se nesmíte líbat déle než pět minut, na Rhode Islandu více než tři minuty a v přísném Marylandu se smíte políbit jen na jedinou vteřinu.

V Bulharsku nesmrkejte. U stolu

V Bulharsku je smrkání u stolu společensky nepřijatelné. Ale stát se vám to samozřejmě může. To ovšem neplatí opět pro USA, kde je v některých městech zakázáno o víkendu tahat mrtvého koně po zemi. Pokud pojedete do Hartfordu, pamatujte na zákaz přecházet ulici po rukou. Mississippi zase nedovoluje objet náměstí víc než stokrát po sobě. Několik států omezuje koupání kvůli tomu, že ve vodě je možné se utopit. Pokud hodláte vzít manželku či partnerku na dovolenou do Pensylvánie, dobře rozvažte, zda sebou povezete abstinentku. Bez jejího písemného souhlasu vám totiž nikde neprodají alkohol, což by se na dovolené mohlo stát velmi nebezpečnou zbraní.

Neopíjejte ryby, nenoste dřeváky a nestavte hrady

V Ohiu nesmíte opíjet ryby, v Baltimoru vás nesmí ani omylem napadnout, že byste vzali do kina lva. V Utahu zase nesmíte usnout v továrně na sýry. V Moskvě je přísně zakázáno řídit v okolí Rudého náměstí špinavé auto, v Estonsku ať vás ani nenapadne hrát při sexu – šachy…No a v mnoha švýcarských městech nesmíte splachovat záchod po šesté večer.

Na italském ostrově Capri se nesmějí nosit dřeváky, v sicilském Palermu se zase mohou ženy opalovat úplně nahé, ale pánové na tuhle radůstku musí zapomenout. Za hrad postavený z písku hrozí na pláži Eraclea nedaleko Benátek pokuta až 6 tisíc korun.

Řením je dovolená v tuzemsku. V Česku žádná podobná prapodivná nařízení neplatí. Nebo o nějakém víte? Hezké léto bez pokut a vězení. (red)

Poslat nový komentář