Bikrosová dráha přece jen bude

Bikrosová dráha přece jen bude
ilustrační foto

S nápadem vybudovat v Prostějově bikrosovou dráhu přišli úspěšní jezdci, sourozenci Horákovi. Chtěli ji vybudovat na vlastní náklady areálu velodromu v Kostelecké ulici. Město ale nápad převzalo a rozhodlo se dráhu vybudovat na samo. Celkem 190 metrů dlouhá dráha se měla původně začít stavět už v dubnu.

Se stavbou se ale začne až v srpnu. Podle radnice bylo důvodem výběrové řízení na zhotovitele. „V prvním kole výběrového řízení po nesplnění kvalifikačních předpokladů zůstal jeden zájemce, což zákon o veřejných zakázkách nepřipouští. Teprve ve druhém kole se přihlásil druhý uchazeč, tudíž jsme mohli vybrat ekonomicky nejvýhodnější nabídku,“ vysvětlil náměstek primátora Zdeněk Fišer.

Nejnižší cenu 601 930 korun včetně DPH předložila společnost Dobeš – Stavby Drysice, která již má s realizací obdobných sportovišť zkušenosti. Dráha je navržena pro dva jezdce ze startovacího pahorku v obtížnosti pro širokou veřejnost, obsahuje řadu technických prvků a klopené zatáčky

V rozpočtu města na letošní rok byla na výstavbu bikrosové dráhy vyčleněna částka půl milionu korun, zastupitelstvo schválilo rozpočtové opatření ve výši 150 tisíc korun nutných k provedení stavby. (ber)

 

Poslat nový komentář