Odstřel OP Prostějov uzavře správní řízení

Odstřel OP Prostějov uzavře správní řízení
ilustrační foto

Odstřel šesti budov v areálu někdejšího OP Prostějov bude mít dohru ve správním řízení. Báňský úřad ale zatím nechce uvést, zda ho povede se střelmistrem či firmou, která odstřel provedla. Známý není ani důvod. Mohl by jím být kámen, který zranil jednoho z diváků.

 

"Obvodní báňský úřad v Ostravě vyhodnotil všechny podklady, zápis o odstřelu, doplněné informace od střelmistra a zejména údaje, jenž si vyžádal od policie, hasičského záchranného sboru a nemocnice v Prostějově. Ty porovnal s požadavky právních předpisů a následně v průběhu tohoto týdne zahájí správní řízení," sdělil PvNovinkám Bohuslav Machek, mluvčí Státní báňské správy.

Nechtěl ale upřesnit, zda bude řízení zahájeno s fyzickou nebo právnickou osobou. Prvoinstanční orgán musí rozhodnout do třiceti dnů, v případě ústního jednání správní řád připouští šedesátidenní lhůtu. „Proti rozhodnutí je možné odvolání k Českému báňskému úřadu,“ dodal.

Firmu, která odstřel prováděla, může úřad potrestat pokutou až 5 milionů korun, střelmistr Zdeněk Šobíšek může zaplatit až 50 tisíc korun. (ber)

Poslat nový komentář