Street art v Prostějově pomaluje trafostanici

Street art v Prostějově pomaluje trafostanici
ilustrační foto
Další fotky: 
Street art v Prostějově pomaluje trafostanici
Street art v Prostějově pomaluje trafostanici

Studenti Střední školy designu a módy v Prostějově (SŠDAM) se pustí do malby trafostanice v Plumlovské ulici. Bílé stěny budovy, která nedávno prošla opravou, získají netradiční podobu. Do jejich „pomalování“ se pustí studenti místní Střední školy designu a módy. Původně ničím nezajímavý objekt nyní okamžitě zaujme kolemjdoucí.

„Trafostanic je kolem nás skutečně mnoho, jdeme kolem nich a vlastně je ani nevnímáme. Nyní se jedna v Prostějově opravdu zviditelní, a to atraktivním a netradičním způsobem. Nápad vznikl v rámci projektu E.ON Smart City, do kterého se takto zapojujeme,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Společnost E.ON v loňském roce zrekonstruovala zařízení na distribuci elektrické energie u kruhové křižovatky v Plumlovské ulici. Po zkušenostech z podobného projektu v Písku oslovili energetici i statutární město Prostějov, zda by vedení města nemělo zájem o vypsání soutěže na grafické ztvárnění venkovní výmalby tohoto zařízení. Ihned padl souhlas.

„Cílem projektu je vlastně zamezit sprejerům v poškozování fasád podobných objektů a jejich oživení koordinovaným způsobem. Finančně je realizace tohoto projektu podpořena statutárním městem Prostějovem,“ doplnila energetička Magistrátu města Prostějova Kateřina Vosičková s tím, že se sešlo několik grafických návrhu, jak by mohla konečná podoba trafostanice vypadat. Návrh Lenky Horákové ze SŠDAM v podobě bílo-černé kombinace zaujal nejvíce. Zpracování grafických návrhů a pak i samotnou realizaci vedou Jiří Ďuriš a Vojmír Křupka. (red)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář