Víc psích pisoárů zatím nebude

Víc psích pisoárů zatím nebude
ilustrační foto
Další fotky: 
Víc psích pisoárů zatím nebude

Neotřelé rozhodnutí týkající se psí hygieny učinila v březnu 2016 Rada města Prostějova a schválila pořídit psí pisoáry. Pro tento záměr vyčlenila částku 27 tisíc korun. Dva byly instalovány ve Smetanových, a dva v Kolářových sadech.

„Naším záměrem je vyzkoušet betonové psí pisoáry z důvodu ochrany nově vysazených stromů na psí louce u Kolářových sadů a dále ve Smetanových sadech. Betonový psí pisoár je jednoduchý prvek městského mobiliáře s vysokou pevností a odolností proti působení vody a chemických látek. Po vyhodnocení účinnosti tohoto opatření následně zvážíme umístění dalších psích pisoárů v jiných lokalitách města,“ uvedl tehdy náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Podle náměstka Zdenka Fišera jsou psí toalety v Prostějově už dávno. "V Zahradní ulici je jich také asi šest, jsou soukromé, patří majitelům domů. A jsou velmi vytížené," přidal názor Fišer.

„Mám fenu, takže pro nás je to na nic. Ale jinak schvaluji, dobrý nápad, chrání to hlavně nové stromky," nechala se slyšet paní Jarmila.

O dalším nákupu zatím město neuvažuje. „Psí pisoáry jsou podle jejich stavu využívány. Zatím o jejich pořízení do jiných lokalit města neuvažujeme," sdělila redakci mluvčí radnice Jana Gáborová. (ber) 

Ilustrační foto: MMPv

Poslat nový komentář