Kluci ze skupiny Gottfried se těší na setkání v Parku Určice

Kluci ze skupiny Gottfried se těší na setkání v Parku Určice
ilustrační foto
Další fotky: 
Kluci ze skupiny Gottfried se těší na setkání v Parku Určice

 

O benefičním koncertu v Parku Určice jsme již psali, dnes chceme trošku blíž představit neměckou kapelu Gottfried. Kdo má rád kapely AC/DC a Rammstein, musí mít rád také skupinu Gottfried! Vznikla v roce 1996 a její členové byli ovlivnění tvrdým rockem osmdesátých a devadesátých let. Skupina má za dvacet let existence na svém kontě přes pět stovek koncertů a osm vydaných CD.

 

 

Kapela úspěšně cestuje celým Německem, od Brém po Mnichov, od Rostocku po Lörrach. Podniká také turné po sousední České republice. Skupinu aktuálně tvoří Köbi (zpěv, kytara), Delle (bas, podklady), Ginne (kytara, podklady), Andy (bubny, podklady) a Barry (klávesy).

Gottfried existují obzvlášť pro radost z věci – z vystoupení na živých koncertech. To je jejich doména, jejich priorita, jejich radost a život. Jednou do roka pak dělají svůj takzvaný rodinný výlet, to skupinu doprovázejí rodina a přátelé na turné. Také fanoušci jsou velmi vítáni.

Skupina Gottfried se angažuje také pro sociální projekty a organizuje každý rok v Německu s mnoha pomocníky velký Festival ve prospěch znevýhodněných dětí. Za dobu své existence už pro děti vybrala na 100 000 eur. Například v roce 2015 předali členové kapely šek na 16 040 eur (což ocenil i neměcký tisk – viz foto) a poslední vybraná částka v letošním roce dosáhla výše 8 950 eur.

Protože, jak všichni svorně tvrdí, jakákoli akce na pomoc dětem, i kdyby to mělo být jen na jednu hračku, má prostě smysl. „Tak na shledanou v Určicích,“ vzkazují Köbi, Delle, Ginne, Andy a Barry. (ok)

 

Poslat nový komentář