Tip na dnešní den: Exota Olomouc

Tip na dnešní den: Exota Olomouc
ilustrační foto
Další fotky: 
Tip na dnešní den: Exota Olomouc

Výstava Exota Olomouc je pojem, který je po celém světě znám více než čtyřicet let. Výstava je pořádána každé dva roky a svým rozsahem patří mezi největší výstavy daného druhu v Evropě. Počet vystavených ptáků se pohybuje kolem 4 000. Výstavu navštěvuje v průměru 15 000 až 20 000 návštěvníků, a to nejen z České republiky, ale i Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska, Německa, Belgie či Holandska. Pořadatelem akce je ZO ČSCH Exota Olomouc, letošní ročník se koná od 12. do 14. října 2018 na olomouckém Výstavišti Flora.

Návštěvníci letošního ročníku výstavy budou mít unikátní možnost setkat se s objevitelem nového druhu papouška amazoňana modrokřídlého. Mexický ornitolog, veterinář a úspěšný chovatel vzácných ararů Miguel Angel Goméz Garza byl jedním ze čtyř přednášejících na prvním mezinárodním kongresu pro chovatele papoušků, který se konal v sobotu 13. října od 10 hodin v kongresovém sálu olomouckého hotelu Flora.

Kromě Garzy se mohou účastníci těšit i na amerického chovatele papoušků a publicistu Tonyho Silvu, který na kongresu pokřtí reedici nejobsáhlejší publikace o chovu papoušků na světě Psittaculture a novou publikaci o chovu papoušků ara. Dále na nizozemského chovatele mutačních papoušků a jednoho z největších expertů na barevné mutace exotického ptactva v Evropě Sjacka Bastiaana a českého asistenta kurátorky Loro Parque na Tenerife Lubomíra Tomišku, historicky prvního Čecha, který pracuje v tomto největším papouščím parku na světě. (ber)

Foto: exotaolomouc.cz

 

Poslat nový komentář