Projekt Nesnězeno se loni rozjel v Brně. A má úspěch

Projekt Nesnězeno se loni rozjel v Brně. A má úspěch
ilustrační foto

Nesnězeno je projekt bojující proti plýtvání jídlem, který dává restauracím a jiným stravovacím zařízením možnost přebytečné porce jídla po obědě nebo před zavírací dobou prodat za výrazně sníženou cenu. Najdete jej na FB https://www.facebook.com/nowaystczechia/.

Na stránce Nesnězeno už o poslední zbylé porce projevila zájem tisícovka zákazníků. Vzniká i aplikace. „Podnik přidá na základě lokace nabídku, řekne, do jaké doby by si měl zákazník jídlo vyzvednout. A vy si to přes aplikaci zakoupíte,“ vysvětlila zakladatelka iniciativy NoWay-st Nesnězeno Michaela Gregorová.

„Spolupracujeme s třiceti podniky, chystáme spolupráci s dalšími čtyřiceti. Ozývají se i podniky z Prahy,“ dodal druhý zakladatel Jakub Henni.

Co myslíte, uživil by se projekt i v Prostějově? (ber)

Poslat nový komentář