Dům v Sušilově ještě není obsazen

Dům v Sušilově ještě není obsazen
ilustrační foto

Z původních pětadvaceti bytových jednotek se v nově vybudovaném domě v Sušilově ulici v Prostějově stalo jednotek dvacet sedm. Původně komunitní dům totiž nezískal dotaci, a tak byly dobudovány ještě dva byty pro imobilní občany. Budova je v současné době těsně před dokončením a Domovní správa nabízí byty zájemcům.

K dispozici je 21 bytů (2+kk o rozměru 45 m²) a 6 bytů (1+kk o rozměru 42 m²). Nájemné je u 2+kk 6 750 Kč/měsíc + inkaso, u 1+kk 6 300 Kč/měsíc + inkaso. Tisíc korun si zájemce připlatí měsíčně za garážové stání. Nájemce ale musí splňovat přísné podmínky, mimo jiné musí jít o manželský pár, kde minimálně 1 osoba je starší 60-ti roků, nebo je mu přiznán invalidní důchod 3. stupně, a musí být buďto poživatelem starobního, nebo invalidního důchodu, nebo musí mít zajištěný jiný příjem (ne sociální dávky), který mu umožní hradit nájemné.

Potenciální zájemci vidí hned dva problémy. V první řadě poměrně vysoký nájem. „Bezmála deset tisíc za měsíc s manželem dát nemůžeme. Navíc je smlouva uzavřena vždy jen na rok, což pro nás není ideální. Může se stát cokoli a člověk aby se bál, že mu ji neprodlouží a bude bez střechy nad hlavou," vysvětlila důvody nezájmu 78letá paní Jana.

Dalším problémem je případné ovdovění nájemníka. Město mu sice přednostně nabídne umístění v menším bytě zvláštního určení (DPS) v majetku města Prostějova. Jenže senioři změnu velmi špatně snášejí. „Pokud do něčeho takového půjdu, předpokládám, že tam už dožiji," dodala paní Jana.

I to jsou možná důvody, pro které Domovní správa stále hledá nájemníky. „Obsazený ještě není, potvrzených žadatelů máme zhruba 16," sdělil PvNovinkám jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. Stavbu by podle jeho slov měla Domovní správa oficiálně převzít do konce února. (ber)

Foto: ber

Komentáře

Něco podobnýho je na konci Plumlovské za plotem. Taky taková prosklená trafostanice, trošku dražší :-)

Vypadá to jak krematorium.To musel být vymaštěnec co to projektoval.

Vypadá to jak krematorium.To musel být vymaštěnec co to projektoval.

Dotace, to je jako udělat si tranfůzi krve z levé ruky do pravé a přitom se jí hodně ztratí.

Živit ty aroganty z radnice.

Poslat nový komentář