Plážové hřiště a pískové sochy. Novinka vyjde na půl milionu

Plážové hřiště a pískové sochy. Novinka vyjde na půl milionu
ilustrační foto

Letos poprvé si příznivci míčových her budou moci v historickém centru města zasportovat. Tvořit se budou také pískové sochy. V období od 15. května do 9. června bude před muzeem nově k dispozici plážové hřiště s variabilním využitím. Zahrát si tak bude možné třeba beach volejbal, nohejbal, fotbálek nebo badminton. Město chce tímto pilotním ročníkem otestovat zájem veřejnosti o takový typ aktivity.

„Dopoledne hřiště nabídneme školám, odpoledne a o víkendech pak občanům. Počítáme také s pořádáním různých turnajů nebo exhibičních utkání třeba volejbalistek či fotbalistů. Provoz hřiště bude denně od 9:00 do 13:00 – ve všední dny pro školy a následně do 20:00 pro veřejnost,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová a přidala další novou atrakci. Součástí této aktivity bude tvoření pískových soch a workshop.

„Konkrétně vznikne socha hráček volejbalu od sochaře Mariána Maršálka, s výškou zhruba 180 až 190 centimetrů a chystáme také workshop pro děti, kde si budou moci tvoření z písku také vyzkoušet. Workshop se bude konat po dobu tvoření soch, tedy konkrétně ve dnech 16. - 21. května s délkou trvání 8 - 9 hodin denně,“ doplnila Sokolová.

Počítá se i s následným využitím písku. Část poslouží na dosypání hřišťv Aquaparku, část na hřiště v blízkosti Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova, zbytek uloží Domovní správa k případnému využití v příštím roce.

Náklady na zřízení a provoz plážového hřiště jsou propočítány na zhruba 430 tisíc korun (včetně DPH) plus 65 tisíc za pískové sochy a workshop. (red)

Ilustrační foto

Poslat nový komentář