V Prostějově se rozezní zvony. Připomenou 17. listopad

V Prostějově se rozezní zvony. Připomenou 17. listopad
ilustrační foto

V neděli 17. listopadu v 17.11 hodin se rozezní v celé republice zvony. Připomenou oběti komunismu a tisíce lidí, kteří se totalitnímu režimu postavili. K akci, kterou pořádá organizace Post Bellum, se připojilo i město Prostějov.

„Také v našem městě se tedy v neděli 17. listopadu v 17:11 hodin rozezní zvony. Konkrétně z reproduktorů městského rozhlasu. Předcházet tomu bude v 17:08 pozdrav organizace Post Bellum,“ vysvětluje náměstkyně Milada Sokolová.

Kulturní část programu pořádaného městem začíná ve 14:00 nabídkou koncertů a hudby. Po skončení hudební části zůstane až do 19. hodiny na místě lidem k dispozici stánek s pamětní knihou, kam budou moci zapsat své vzpomínky na 17. listopad.

„Pracovníci DUHY budou také rozdávat lidem pamětní butony a na LED obrazovce ve smyčce poběží prezentace složená z fotografií z roku 1989. Věřím, že půjde o důstojnou a příjemnou připomínku 30 let svobody,“ dodává Sokolová.

„Upozorňujeme, že zvonění rozhlasem ve výše uvedeném termínu a čase nepředstavuje poplašné hlášení.

Vzhledem k demontáži pódia bude z bezpečnostních důvodů omezen pohyb v prostoru před radnicí, a to v čase 19:00 – 22:00," vzkazuje magistrát. (red)

Poslat nový komentář