Pirouette opět na mistrovství světa

Pirouette opět na mistrovství světa
ilustrační foto
Další fotky: 
Pirouette opět na mistrovství světa
Pirouette opět na mistrovství světa
Pirouette opět na mistrovství světa
Pirouette opět na mistrovství světa
Pirouette opět na mistrovství světa
Pirouette opět na mistrovství světa
Pirouette opět na mistrovství světa

Uplynulé tři dny se, stejně jako v posledních letech, odehrávaly pro prostějovskou Taneční školu PIROUETTE ve znamení tance, maximálních skvělých výkonů a velké konkurence. Tanečnice se totiž pod vedením trenérek Ivy Kuptíkové, Lenky Malindové a Veroniky Votavové zúčastnily 11. ročníku otevřeného mistrovství světa WADF World Dance Championship 2019 v Liberci. Do letošního ročníku se přihlásilo více než 180 tanečních škol z 19 zemí světa, jejichž výkony hodnotí mezinárodní porota složená z tanečních mistrů a profesionálu z Evropy a Ruska.

Konkurence byla veliká, především pro sólistky, které čekal boj o postup do semifinále a potom až případně finále. Ani dueta, malé formace či velké skupiny však neměly před sebou lehký úkol. Děvčata předvedla kvalitní choreografie, všechny připravené trenérkou a choreografkou Ivou Kuptíkovou, zatancovala perfektně, tanci nechyběla technika ani srdce a podle toho vypadaly i výsledky v jednotlivých kategoriích.

Skvěle se dařilo reprezentujícím duetům. Za děti v contemporary dance soutěžily Nikola Frömlová a Nelly Vyroubalová s choreografií Together, se kterou se probojovaly do finále, kde nakonec získaly 2. místo. Stejně se vedlo i starším kolegyním v juniorské věkové kategorii Vanese Burdové a Elen Bendové. Se svojí show Little orphans se také probojovaly ze základního kola do finále a zde získaly také stříbrné medaile.

Nejpočetnější zastoupení pak měly sólistky. Za děti startovala Elen Bendová v show dance s choreografií Postgirl, kdy po postupu do finále zůstala těsně pod stupni vítězů. Dále za starší děti v show dance předvedly svá čísla Nikola Zajíčková s Memories of Afrika a Jolana Špičáková s Let´s get some ice-cream. Obě v konkurenci 17 tanečnic postoupily do semifinále a pak i do finále, kde obsadily 4. a 5. místo. Největší konkurenci měla pak Claudie Krestová s číslem Never enough, která z celkového počtu 27 choreografií postoupila do semifinále, odtud i do finále a zde si vytančila skvělé sedmé místo.

Také juniorky měly své zástupkyně. Za mladší juniorky vystoupila opět Vanesa Burdová. Se svou show Let me free postoupila do finále, kde získala 3. místo a tím bronzovou medaili. Vanesa měla však ještě jedno sólo v kategorii contemporary dance, kde ještě spolu s Lucií Balákovou bojovaly proti neuvěřitelné konkurenci 22 tanečnic. Obě se probojovávaly přes semifinále až do finále. Tam nakonec Baláková skočila osmá a Burdová čtvrtá. Mezi staršími juniorkami měla pak debut i Linda Lachmanová s contemporary sólem Whenever you go, která však ve velké konkurenci do finále nepostoupila. Přesto však byl její výkon skvělý a oceněný trenérkou Kuptíkovou.

Ani hlavní věková kategorie nezůstala u Pirouette pozadu. Adéla Lužná a Anna Vystavělová, obě v kategorii contemporary ballet solo dance, podaly skvělý výkon a postoupily do finále. Vystavělová s choreografií Till the end byla nakonec na čtvrté příčce a Lužná s Inside dokonce o stupínek lépe, získala bronz.

Pro většinu děvčat a rodičů však byly stěžejní disciplíny formací. A v těch se dařilo. V malých týmech contemporary si juniorky s choreografií Ivy Kuptíkové Heart Beat vytancovaly třetí místo. Také juniorky, ale tentokrát v show dance velkých týmů, s choreografií In your sign rodinného choreografického dua Ivy Kuptíkové a Lenky Malindové, získaly také třetí místo. Stejné juniorky pak s modernou Crumbled rock porazily všechny konkurenty, umístily se na prvním místě a jsou tak mistryně světa ve své kategorii. Stejně skvěle se vedlo i menším kolegyním. V show dance velkých týmů dětí získaly s choreografií Orphanage Ivy Kuptíkové a Lenky Malindové první místo a taky titul mistrů světa.

Tato soutěž je známá svou kvalitou, velikostí a nabitou konkurencí. A účast by nebyla možná bez pomoci a spolupráce všech - trenérek, tanečnic i rodičů, kteří vždy pomáhají, podporují a fandí. Dík patří i dalším stálým podporovatelům, konkrétně Statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji, firmě ALIKA a.s. a také dotačnímu programu MŠMT.

Ač to v Liberci byly tři dny náročné, kdy některé tanečnice museli své číslo odtančit i tři krát v průběhu dne a do toho ještě duo či formaci, byly to také dny plné milovaného tance, skvělé atmosféry, neopakovatelných zážitků, přátelství a pospolitosti. A právě kvůli tomu tyto dny stály za to.

 

Ing. Tereza Vránová

Poslat nový komentář