Letos bude veřejné osvětlení trošku dražší

Letos bude veřejné osvětlení trošku dražší
ilustrační foto

Společnosti ELTODO, a.s., a ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o., které zajišťují veřejné osvětlení v Prostějově, uplatňují nárok na navýšení paušálních a jednotkových cen, dle Smlouvy pro správu a údržbu veřejného osvětlení, o inflaci.

Ve smlouvě je ujednáno, že tyto ceny je možno, po dobu trvání smlouvy, upravit o míru inflace. „K navýšení může dojít vždy za každý kalendářní rok, pokud bude souhrnná inflace za období od minulé inflační úpravy vyšší než tři procenta,“ dodává první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že nárůst inflace a případná inflační úprava ceny je vyhodnocována vždy k poslednímu dni měsíce prosince.

Podle Pospíšila je tento požadavek společností ELTODO, a.s., a ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o., oprávněný a je v souladu se smluvním ujednáním smlouvy.

„Máme připraven dodatek smlouvy s navýšením paušálních a jednotkových cen služeb a prací o inflaci ve výši 2,1 procenta s účinností od 4. ledna 2020. Dodatek smlouvy byl již oboustranně podepsán a uveřejněn prostřednictvím registru smluv dle příslušných ustanovení zákona. Celkově se jedná o roční navýšení nákladů o 175 135 korun včetně DPH,“ dodal Pospíšil. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář