Marie Hrdličková je mistryní světa v Line dance

Marie Hrdličková je mistryní světa v Line dance
ilustrační foto

Tanec sólistů i skupin v řadách, tzv. Line dance, učaroval Marii Hrdličkové před mnoha lety na jednom tanečním kurzu. V Line dance Marie od roku 2018 soutěží jako sólistka. Koncem prosince loňského roku přivezla mistrovský titul z Německa.

V Line dance si choreografii ani hudbu tanečníci a tanečnice nevybírají sami. Vše je předem dané. Navíc se boduje za první dojem, za šaty, za správně provedenou choreografii, nebo například i za to, jak tanečník komunikuje s porotou a diváky. Soutěž rozhodně není objektivní, je jen o pohledu daného porotce.

Přesto Marie Hrdličková sklízí velké úspěchy. Na Mistrovství Evropy v Line dance v Belgii 2018 vytančila v soutěžní kategorii žen 40 plus dvě zlata, na Mistrovství Evropy v Liverpoolu v roku 2019, kde brala zlato a stříbro. Z Mistrovství světa v německém Kalkar, které se konalo od 25. do 31. prosince 2019, přivezla do Prostějova titul mistryně světa za 1. místo v moderních tancích a 3. místo v taneční disciplíně newcomer. Navíc jí byla udělena Cena za tanečnici s nejvyšším počtem bodů získaných za rok 2019.

„Když jedu na mistrovství, jedu si zatancovat, nečekám medailový úspěch. Nervózní bývám chvíli před začátkem a pak to ze mě během tancování spadne. Do tance promítám své emoce, prostě tancuji srdcem,“ dodává tanečnice.

Gratulujeme! (ber)

Foto: archiv Marie Hrdličkové

Poslat nový komentář