Krasičtí hasiči se mohou těšit na nové auto

Krasičtí hasiči se mohou těšit na nové auto
ilustrační foto

Hasiči se mohou těšit na nové vozidlo. O jeho pořízení se postará jak město Prostějov, tak pravděpodobně i Olomoucký kraj.Statutárnímu městu Prostějov byla totiž pro rok 2020 schválena dotace z Ministerstva vnitra v rámci programu „Účelové investiční dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí“ na pořízení dopravního automobilu pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Krasice ve výši 450 tisíc korun.

K této dotaci může město Prostějov získat ještě další finanční prostředky.

„Konkrétně se jedná o 100 tisíc korun z rozpočtu Olomouckého kraje ve výše uvedeném dotačním programu. Celkové předpokládané náklady na pořízení dopravního automobilu jsou 1,0 milion korun,“ doplňuje náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Radní proto na svém posledním jednání schválili projektový námět, přípravu a podání žádosti o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje. V rozpočtu města Prostějova na letošní rok jsou na pořízení automobilu pro hasiče schváleny finanční prostředky ve výši 550 tisíc korun. Krasickým hasičům dosud slouží takzvaný "mates", který sjel z výrobní linky v šedesátých letech minulého století. (red)

Ilustrační foto: SDH Krasice

Poslat nový komentář