Opravy Hanácké estakáda by měly začít letos. S ročním zpožděním

Opravy Hanácké estakáda by měly začít letos. S ročním zpožděním
ilustrační foto

Olomoucký kraj i Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) investují stovky milionů korun do oprav silničních mostů. Jednou z největších investic měla být v roce 2019 rekonstrukce Hanácké estakády. Ta však byla o rok odložena.

„Oprava estakády je ve fázi přípravy, kdy je zpracována projektová dokumentace a je podána žádost o vydání stavebního povolení. Tato žádost mohla být podána až po uzavření smluv o právu provést stavbu s majiteli pozemků nacházejících se pod estakádou,“ sdělil PvNovinkám mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Smlouvy s vlastníky pozemků, kde by ŘSD měla skladovat materiál k opravám, byly podle něj hlavní příčinou zdržení projektu. Jeho realizace by podle ŘSD mohla začít na podzim roku 2020.Opravy za zhruba 420 milionů korun zahrnují sanaci spodní stavby a nosné konstrukce, výměnu ložisek a dilatačních závěrů, nové římsy, novou izolaci a nový asfalt s následnou montáží protihlukových stěn.Na špatný stav mostů upozorňuje město Prostějov dlouhodobě. Už v dubnu 2018 zaslal Magistrát ŘSD žádost o urychlenou opravu mostu na D46 v Kralické ulici. Krátce předtím poškodil kus betonu, který z mostu odpadl, projíždějící osobní vůz. (ber)

Ilustrační foto: ber

Komentáře

Ten kdo tuto věc postavil přes město by měl být pohnán k zodpovědnosti.Navíc už konečně pošlete do důchodu toho Nakládala,do veřejného prostoru pronáší nesmysly a svoje úvahy,neznalý zákonů ani soudních rozsudků soudů.Plete hrušku s jablkem.

Poslat nový komentář