Milánek potřebuje kostní dřeň. Hledá se dárce

Milánek potřebuje kostní dřeň. Hledá se dárce
ilustrační foto

V minulých dnech se na Český národní registr kostní dřeně obrátili zoufalí rodiče malého Milánka. Jejich prosbu do písmenka kopírujeme a prosíme společně s nimi - šiřte dále a pokud můžete, zapište se.

„V současné době jsme hospitalizováni s Milánkem (3 roky) v Praze, v Motole, z důvodu remise akutní leukémie AML, která se mu vrátila už po půl roce. Z důvodu agresivity jeho nemoci musel okamžitě podstoupit chemoterapii a poté bude muset hned navázat na léčbu, a to výměnou kostní dřeně. Nemůžeme čekat, máme zhruba 2-3 měsíce do transplantace a zatím nemáme v registru dárců kostní dřeně vhodného dárce.Touto cestou prosíme všechny soucitné lidi, kteří chtějí pomoci, ať darují kostní dřeň a zapíší se do registru dárců. Svým rozhodnutím darovat kostní dřeň mohou zachránit Milánkovi život...

Z celého srdce děkujeme za pomoc,“ rodiče Milánka.

Dobrovolníci mohou vstupovat na kterémkoli dárcovském:➡️ http://www.kostnidren.cz/kontakty/darcovska-centra, či náběrovém centru: Český národní registr dárců dřeně. Stačí mít nad 50 kg, 18 - 35 let (včetně) a být zdráv (bez trvalého užívání léků vyjma antikoncepce a léků na sezonní alergie), podrobněji: http://www.kostnidren.cz/darci/vstup-do-registru-kdo. (ber)

Foto: FB

Poslat nový komentář