Každý gól by mi mohl pomoct k lepším výkonům, říká Aleš Rus

Každý gól by mi mohl pomoct k lepším výkonům, říká Aleš Rus
Foto R. Nemela

 

V sobotním utkání zaznamenal svou první trefu v MSFL dvacetiletý obránce Aleš Rus. V pozápasovém rozhovoru se rozpovídal o svých pocitech po premiérové trefě, svém působení v Určicích i o inspiraci prostějovskými hokejisty.

Jak byste zhodnotil zápas s Orlovou?

Od začátku se od nás čekalo, že budeme diktovat tempo hry a myslím, že jsme byli lepším týmem, Orlovou jsme k ničemu nepustili a až na pár závarů bych řekl, že jsme zaslouženě vyhráli.

Jaký máte pocit po vstřelení prvního gólu v MSFL?

Je to super, každý gól, i kdyby to bylo na 5:0, by mi mohl pomoct k lepším výkonům.

Jaký je rozdíl mezi fotbalem v Divizi a MSFL?

Hlavně je to rychlejší, říká se to sice pořád dokola, ale ona to je pravda. V Divizi jsou také výkonnostní výkyvy, kdy se týmu párkrát vedlo, párkrát ne, tak tady mají ty týmy víceméně stabilní výkony. Tato soutěž je nesmírně vyrovnaná a rychlá.

Jak byste srovnal trenéry Juru z Prostějova a Kučeru z Určic?

Myslím si, že je mezi nimi docela rozdíl v přístupu, v Prostějově je to víc zaměřené na běhaní a takový náročnější styl hry, v Divizi to bylo vyloženě o bojovnosti a trenér Kučera nás chtěl stmelovat než příjde ta fotbalovost a chtěl, abychom tahali za jeden provaz a bojovali. Tady už je to náročnější, je tu víc taktických pokynů.

Co Vám přináší to, že můžete hrát s takovými matadory jako Lukáš Zelenka nebo Petr Pavlík?

Hlavně teď vzadu mi nejvíc pomáhá Petr Pavlík a gólman Tomáš Bureš, kteří mě organizují a já jsem na to byl zvyklý už z Divize, kdy mi v obraně pomáhali jiní zkušení hráči. Je to jenom přínos, já si myslím, že ví, co mám hrát, takže můžou pomoct.

Jste velkým fanouškem hokeje, byl pro Vás postup hokejistů inspirací?

My jsme ten hokej prožívali v kabině všichni. Na hokej chodili všichni a říkali jsme si, že teď je řada na nás, protože hokejisté postoupili, volejbalistky vyhrály, takže jsme se trošku inspirovali.

Jak jste prožíval finálovou sérii a baráž hokejistů?

Já jsem se na to těšil, protože na hokej chodím odmalička, takže je to taková moje relaxace proti tomu fotbalu, který mám několikrát za týden, takže když můžu na hokej je to super a já jsem si to hrozně užil. 

 

Rozhovor vedl R. Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář