Fotbalisté přehráli Líšeň a v MOL Cupu jdou do třetího kola

Fotbalisté přehráli Líšeň a v MOL Cupu jdou do třetího kola
ilustrační foto Radim Nemela

Na půdě líšeňského SK šli Hanáci do vedení v 21. minutě zásluhou Nekudy, domácí tým ještě před hvizdem našel odpověď, nicméně ve druhé půli přidali Prostějovští ještě dvě trefy, které rozhodly o jejich postupu do 3. kola MOL Cupu.

První zahrozili domácí, když hned po pěti minutách musel Kofroň řešit nebezpečné pokusy Falla a Zezuly, na druhé straně poprvé zahrozil Fládr s jehož ranou si poradil domácí brankář. Když běžela 21. minuta, radovali se Prostějovští poprvé, Petr Nekuda totiž hlavičkou dokázal umístit míč za domácího gólmana a poslal Hanáky do vedení. Uběhlo třináct minut a bylo srovnáno, protože po volném přímém kopu se dostal k jednoduchému zakončení Zezula a srovnal. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ten se ale mohl měnit ihned po návratu, jenže obrovskou šanci Frimmela dokázal Kofroň zlikvidovat. Líšeň byla v začátku druhé poloviny nebezpečnější, ale ani pokusy Stehlíka čí další možnost Frimmela neznamenaly změnu skóre. Prostějovští se opět dostali do hry až po šedesáté minutě, nejprve měl dobrou šanci Skwarczek, ta však Hanákům vedení nevrátila, to se stalo až v 69. minutě, kdy se míč dostal k Petru Nekudovi, který přidal svou druhou branku v utkání. Domácí bojovali o vyrovnání, to ale nepřinesly ani další šance dua Stehlík - Frimmel, na druhé straně si dvě možnost vypracoval Štrombach, ale rovněž neuspěl. Když se blížilo ke konci dvouminutové nastavení, dostal míč Karel Kroupa a pojistil postup Prostějova do třetího kola MOL Cupu. Výhra také může dodat hráčům sebevědomí do sobotního derby se Sigmou Olomouc.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář