Fotbalisté přehráli Holici a přezimují na první příčce!

Fotbalisté přehráli Holici a přezimují na první příčce!
ilustrační foto Radim Nemela

Hráči 1.SK Prostějov se v posledním domácím utkání před zimní přestávkou utkali s olomouckým HFK, po bezbrankové první půli zaznamenali ve druhém poločase domácí dva góly zásluhou Kroupy a Sečkáře a díky výhře 2:0 tak upevnili svůj náskok v čele tabulky na šest bodů před Vítkovicemi, které však mají zápas k dobru, i to by ale mělo Prostějovanům stačit k přezimování na první příčce.

První nebezpečná šance však přišla od hostů, když po rohu hlavičkoval Grézl do protipohybu gólmana Kofroně, který reflexivně a s trochou štěstí dokázal odehrát míč letící do sítě. První větší šanci za Prostějov zaznamenal až bezmála po dvaceti minutách hry Kroupa, jeho hlavička ale mířila nad branku. Po půlhodině hry se do výborné příležitosti dostal Machálek, když už to vypadalo, že by měl v klidu uklidit míč do sítě, výborně zasáhl jeden z beků HFK a udržel tak bezgólový stav. Hra se poté zklidnila, do ukončení prvního poločasu výraznější šance nepřišly a do šaten se šlo smírně za stavu 0:0.

Do druhé půle již nastoupili domácí aktivněji a ovoce jim to přineslo po necelé čtvrthodince. Sus po centru hlavičkoval, s tím si ještě obrana Holice poradila, nicméně poté se k dorážce dostal Karel Kroupa, který jí už nedal šanci a Prostějovští šli do vedení. Krátce po gólu šel na hřiště Michal Sečkář, který udělal na útočné polovině pořádný průvan, nejprve spálil dvě poměrně dobré šance, ale napotřetí mu to již vyšlo a po skvěle sehraném přečíslení zvýšil na konečných 2:0. Domácí následně hlídali své vedení až do konce utkání, po devadesáti minutách tedy svítilo na světelné tabuli skóre 2:0 a Prostějov si tak připsal vítězství v zápase, kde byl od začátku favoritem, protože HFK se nachází v nejspodnějších patrech tabulky MSFL.

Prostějovští jsou tak nyní s šestibodovým náskokem na první pozici, ovšem druhé Vítkovice svůj zápas odehrají až v neděli a mohou se dotáhnout zpět na tříbodový odstup, Hanáci však mohou opět odskočit příští týden, kdy odehrají poslední zápas podzimu v Hulíně.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář