Calleja zhořkl, bude za peníze

Calleja zhořkl, bude za peníze
ilustrační foto josephcalleja.com

 

Avizovaný koncert světoznámého tenoristy Josepha Calleji, který má být zlatým hřebem oslav sta let prostějovské radnice, právě spoustě obyvatel města zhořkl. Magistrát na koncert, který zprostředkovala agentura TK plus, sice vyhradil dva miliony, vstupenky ale prodává. A ne zrovna za málo.

„Právě jsem si na Ticketportalu přečetl, že vstupenky budou stát od  400 do 1000 korun. To si dělají srandu? Kdo tam asi tak půjde,“ zlobil se Jiří Moudrý. Milovník opery si potěšení koncertu raději odpustí. „Jsem invalidní důchodce, za tohle tedy platit nemůžu. Myslel jsem, že to bude součást oslav a stejně jako ostatní akce to bude bezplatné,“ dodal.

Podle mluvčí magistrátu Jany Gáborové se o žádné překvapení nejedná. „Nikdo neříkal, že koncert Josepha Calleji bude bezplatný. Většina akcí včetně koncertů ke 100 letům radnice bude bezplatných, ale tento koncert ne,“ sdělila PvNovinkám.

Hlediště na náměstí  T. G. Masaryka pojme 2.030 diváků, vstupenky jsou v předprodeji od 7. března  za 1000, 700 a 400 korun. Je ale otázkou, zda je Prostějov natolik hudbymilovný, aby hlediště  vykoupil.(ber)

Komentáře

určitě bych to nenapsala líp než předchozí příspěvky - opravdu nepovedený závěr oslav stého výročí radnice 

Za ty prachy si to můžou střelit do špic. Opera všeobecně moc netáhne a generace starších lidí, co ji mají rádi, nebude ochotna takové peníze dát. Hodně blbej tah a ještě blběj zdůvodněnej.

jestli to nebude tím,že to zprostředkovává TK Plus. Magistrát neumí objednat koncert sám? Jakmile je někde prostředník tak si za to vezme peníze. To jsou zase čachry radních.

Znám hodně umělců co by i za tuto cenu koncert vyprodalo ... tento to určitě nebude.

 

Poslat nový komentář